Le Pen, El Ezher’den gerçek İslam’ı dinledi

Le Pen, El Ezher’den gerçek İslam’ı dinledi

İslamofobi ile suçlanan Fransız aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen, Kahire’de Sünni İslam’ın en yüksek ilim makamı El Ezher’i ziyaret ederek Baş İmam Ahmed el-Tayib ile görüştü.

 El Ezher, görüşme talebinin Le Pen’den geldiğini, Tayib’in Le Pen’e “Ulusal Cephe’nin İslam ve Müslümanlara yönelik düşmanca tutumunu gözden geçirip değiştirmesi gerektiğini” söylediğini aktardı. Tayib’in yardımcısı Abbas Şoman, görüşme talebinin, Le Pen’e İslam’ın gerçek yüzünü gösterme adına kabul edildiğini belirtti.

‘Aşırıcılığa karşı işbirliği’
Görüşmede Le Pen’in de İslam dini ile yanlış şekilde İslam dini adına işlendiği iddia edilen şiddet eylemleri arasında ayrım yapılması gerektiğini vurguladığı kaydedildi. El Ezher’den yapılan açıklamaya göre, Le Pen “Fransız Müslümanlarının dinlerini tam özgürlük içinde uygulama ve ifade etme hakkına sahip olduğunu tanıdı”. 
Le Pen ise Twitter hesabında, “Kahire’de en üst düzey Sünni yetkili ile görüştüm: aşırıcılığa karşı güçlü işbirliği” paylaşımında bulundu. Marine Le Pen, partinin imajını, ana akıma yaklaştırmak için çalışmalarda bulunuyordu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.