Lavlar evleri yutmaya başladı

Lavlar evleri yutmaya başladı

Kanarya Adaları'nda 50 yıldır uykuda olan yanardağın patlamasıyla 5 bin 500 kişi tahliye edilirken olay yerinden gelen fotoğraflar görenleri adeta şoke etti

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'ndaki Cumbre Vieja (Yaşlı Doruk) yanardağının faaliyete geçmesinden dolayı yaklaşık 5 bin 500 kişi bölgeden çıkarılıyor.

İspanyol basınının yerel kaynaklara dayandırarak verdiği haberlerde, yanardağ etrafındaki El Paso, Tazacorte, Los Llanos de Aridane, El Paraiso, Alcala gibi bazı yerleşim yerlerindeki 5 bin kadar kişinin jandarma tarafından yürütülen çalışmalarla Tahliye edilmeye başlandığı kaydedildi.

El Paso'da yaklaşık 1400 kişinin bölgedeki Futbol sahasında toplandığı bilgisi paylaşıldı. Yanardağın 5 ağzından çıkan küllerin ve lavların çevreye zarar vermeye başladığı ve evleri yuttuğu bilgisi veriliyor.

Öte yandan gece meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında yanardağın lav püskürtmeye başlayan bir ağzı daha açıldığı bildirildi. Ana ağzın 900 metre kuzeyindeki yeni oluşumdan da lav püskürmeye devam ediyor.

yangin-001.jpg

'YOLUNA ÇIKAN HER ŞEYİ YOK ETTİ'

1971 yılında bu yana uykuda olan Las Palmas'taki Cumbre Vieja yanardağı Pazar günü harekete geçti.

Yanardağ patlaması sonrası oluşan lav nehri, yol üzerindeki çok sayıda yapıya zarar verdi.

Belediye Başkanı Sergio Rodriguez, en az 20 evin yerle bir olduğunu söyledi. Yetkililer, en az 100 evin lavlardan etkilenerek zarar gördüğünü belirtti. Tahliye edilenlerin yerleştirildiği geçici sığınaklar oluşturuldu.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.