Kuzey Kore'nin yeni füze denemesi 'kabul edilemez'

Kuzey Kore'nin yeni füze denemesi 'kabul edilemez'

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, Kuzey Kore'nin füze denemesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesinin "Kabul edilemez" olduğunu belirterek, ciddi yanıt verilmesi gerektiğini söyledi.

Haley, BM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore'nin füze denemesi kabul edilemez sorumsuzluk örneğidir." dedi.

  • ABD'nin Güney Kore ve Japonya ile birlikte BM Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağırdığını kaydeden Haley, "Bu toplantıda alınabilecek önlemleri değerlendireceğiz. 130 milyon nüfuslu Japonya'da olduğu gibi hiç bir ülkenin üzerinden füzeler uçmamalı. Bu kabul edilemez. Tüm BMGK yaptırım kararlarını ihlal ettiler ve buna karşı ciddi önlemler almamız gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

İngiltere'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Jonathan Allen da yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'den uluslararası uyarılara kulak vermesini istedi.

Denemenin illegal olduğunu vurgulayan Allen, tüm uluslararası toplumun bu eylemin karşısında birlik olduğunu dile getirdi.

Öte yandan BMGK'nin konuyu görüşmek üzere öğleden sonra kapalı oturumda bir araya geleceği duyuruldu.

Toplantının, halen Konsey'de devam eden BM Barış Gücü operasyonlarına ilişkin toplantının ardından gerçekleşeceği belirtildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.