Kuzey Irak’ta 68 yeni kuyu

Kuzey Irak’ta 68 yeni kuyu

Kuzey Irak Kürt Bölgesi’nin en önemli gelir kalemi arasında bulunan petrolle ilgili faaliyetler gün geçtikçe yoğunlaşıyor.

Erbil bölgesinde geçtiğimiz haftalarda 68 yeni kuyunun daha açıldığı öğrenildi. BP gibi yabancı büyük petrol şirketlerinin açtığı kuyalar; network ağı ile izleniyor.

Bağdat hükümetiyle arasındaki asorunlar iyice derinleşen Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, sahip olduğu kaynaklara iyice yoğunlaşmaya başladı. Türkiye ile Kuzey Irak Kürt Bölgesi'nin ticaretinde en önemli kalemini de teşkil eden petrol gelirlerine yoğunlaşan Erbil hükümetinin; en önemli gelir kapısı yeni petrol kuyuları açtığı öğrenildi.
48'İNİ TÜRK FİRMASI AÇACAK
Irak'ın toprağında inanılmaz bir rezervin olduğuna işaret edilirken, Hurmalı'dan Bayhesen'e kadar 68 yeni kuyu oluşturulduğu öğrenildi. Erbil hükümetinin mali sıkıntıları çözüldüğünde bu üretimin hızla artacağı belirtiliyor. Bu yeni kuyulardaki rezervin tespit edileceği ve network üzerinden takibinin yapılacağı belirtiliyor. Türkiyeli bir firmanın 48 kadar kuyunun işletilmesini üstlendiğine dikkat çekiliyor.
NETWORK AĞIYLA TESPİT
Erbil bölgesindeki petrol rezervlerinden yararlanmak için BP gibi birçok yabancı petrol firmasının ciddi büyüklükteki arazide arama yaptığına dikkat çekiliyor. Bu kuyular arasındaki bağlantı eksikliğinin oluşturulacak network sistemi ile giderileceğine işaret ediliyor. Network ağının 45 milyar varil civarında olduğu tahmin edilen Irak'taki rezervin Kürt Bölgesi'ndeki miktarının tespitinde kullanılacağı da belirtiliyor.

Yeni Şafak 


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.