Kuveyt'ten Suriyeli sığınmacılara destek

Kuveyt'ten Suriyeli sığınmacılara destek

Kuveyt'te siyasetçi ve hukukçulardan oluşan bir grup, Suriyeli sığınmacıların ülkede misafir edilmesi için kampanya başlattı.

Yaklaşık 400 aktivistten oluşan grup başlattığı kampanyayı duyurmak amacıyla yayınladığı açıklamada, "Kuveyt hükümeti ile halkını, tüm dünyanın yüz çevirdiği Suriye halkına karşı üzerine düşeni yapmaya ve evlerini onlara açmaya" çağırdı. Açıklamada, "Kuveyt'in insani tavır alma konusunda öncü olması ve Suriyeli mültecileri ölümün elinden kurtarması gerekir. Mülteciler için Türkiye'dekine benzer kamplar kurulabilir. Suriyeliler kimseye muhtaç olmadan kendi hizmetlerini görürler bize de sadece onları ağırlamak kalır. Bundan daha büyük şeref olur mu?" ifadesine yer verildi.

Suriyelilere insanlık ve sevgi dolu bir kalple yardım edilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Kuveyt'tin Avrupa Birliği'nden (AB) daha fazla imkana sahip olduğu ve bu imkanların yaşamayı hak eden insanlar için kullanılması gerektiği ifade edildi.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde çarşamba günü kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş, cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi adlı çocuğun fotoğrafları, sığınmacıların yaşadıklarının dünya gündemine çarpıcı şekilde gelmesini sağlamıştı.

Türkiye

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.