'Kuveyt'in gösterdiği arabuluculuk çabalarının fayda sağlamasını umuyoruz'

'Kuveyt'in gösterdiği arabuluculuk çabalarının fayda sağlamasını umuyoruz'

AB'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Mogherini, "Gerginliğin daha fazla artmasının önlenmesini ve Kuveyt’in gösterdiği arabuluculuk çabalarının fayda sağlamasını umuyoruz" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizin diplomatik arabuluculuk çabalarıyla çözülmesi temennisini dile getirdi.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Brüksel’de yaptığı görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulunan Mogherini, "Gerginliğin daha fazla artmasının önlenmesini ve Kuveyt’in gösterdiği arabuluculuk çabalarının fayda sağlamasını umuyoruz." dedi.

Sani ile etraflı ve yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Mogherini, AB’nin tüm taraflarla doğrudan diyalog halinde olduğunu anlattı.

Mogherini, AB'nin bölgedeki tüm ülkelerle ilişkilerini sürdürmek arzusunda olduğunu ve sürdüreceğini belirterek, "İki önemli mesajımız var. Gerginliğin daha fazla artmasının önlenmesini ve Kuveyt’in gösterdiği arabuluculuk çabalarının fayda sağlamasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Terörün finansmanı, terörle mücadele, ekonomi ve ticaret gibi konularda Körfez'de bölgesel iş birliğinin tüm taraflar için önemine dikkati çeken Mogherini, bölge ülkeleriyle iş birliğinin AB’nin de güvenliğine ve ekonomik çıkarlarına katkı sağlayacağını söyledi.

Mogherini, bölgede yaşanan durumun tehlikeli şekilde tırmanarak yayılma riski olduğunu gördüklerine işaret ederek, “Kuveyt'in arabuluculuk çalışmalarını ve çabalarını destekliyoruz.” diye konuştu.

Farklılıkların diyalog yoluyla aşılabileceğini vurgulayan Mogherini, Ortadoğu'da yaşananların dünyanın diğer bölgelerinin güvenliği, istikrarı, ekonomik refahı ve aynı zamanda dini inançları açısından önem taşıdığını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.