Kutsal topraklara veda

Kutsal topraklara veda

Hac farizasını yerine getiren 2 milyonu aşkın hacı ülkelerine dönmeye başladı. Dönüş günü yaklaşan hacılar ise son bir kez kutsal mekanları görebilmek için ziyaretlerini sürdürüyor.

Dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara gelerek hac farizasını yerine getiren 2 milyonu aşkın hacı, dönmeye başladı. Mekke'deki vazifelerini yapıp Medine'ye gelen hacılar ibadetten arta kalan zamanlarda dönüş hazırlıklarını sürdürüyor.

MESCİD-İ NEBEVİ GÖZDE
 
Kutsal topraklardan ayrılacak olmanın hüznünü yaşayan hacılar, dönüş yolculuğuna başlamadan önce kutsal mekanları da son bir kez ziyaret ediyorlar. Bunlar arasında ise Medine'de bulunan Hazreti Muhammed'in evinin ve kabrinin de içinde olduğu Mescid-i Nebevi başta geliyor.

ZEM ZEM UNUTULMUYOR

İbadet ve önemli mekanları ziyaretten arta kalan zamanlarında Türkiye'deki aile fertleri ve yakınları için alışveriş yapan Türk hacılar, zem zem getirmeyi de ihmal etmiyor. Medine'de satılan çoğu şeyin Türkiye menşeli olduğunu dile getiren hacılar, yine de kutsal topraklardan bir hediye götürmekten kendilerini alamıyor. Diğer yandan Türk hacıların bir kısmı ülkeye döndü. Hacıların heyecanla bekleyen yakınlarıyla kucaklaşmalarıyla duygusal anlar yaşandı.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.