Kutlu Doğumda 571 Kur'an ve gül dağıttı

Kutlu Doğumda 571 Kur'an ve gül dağıttı

Kutlu Doğum haftası tüm coşkusu ile sürüyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Kutlu Doğum haftası tüm coşkusu ile sürüyor.
İşte dört bir yandaki Kutlu Doğum etkinlikleri:

Dörtyol'da Kutlu Doğum coşkusu yaşandı 
 
Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1439. yılı ve Kur'an-ı Kerim'in indirilişinin 1400. Yılı Dörtyol İmam Hatip Lisesi tarafından yapılan programla kutlandı.

Okulun Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İlçe Müftüsü Ali Yazıcı, Ak Parti ilçe Başkanı Osman Görgen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim in okunması ile başlayan programda Okul Müdürü Ahmet Aydın selamlama konuşması yaptı.
'Peygamber Efendimiz Bir Gün Ziyaretimize Gelse' isimli yazıyı okuyan Zeynep Revşan Gümüş ve Peygamber Efendimize Mektup yazan Tuba Çalışkan'ın mektubu programa katılanlar tarafından huşuyla dinlendi.
Okul öğrencileri H. İbrahim Yılmaz ve Enes Arslan'ın okuduğu ilahiler ve Altınçağ Bilal-i Habeşi Camii İmamı ve Meslek Dersleri Öğretmeni Yaşar Erdoğan ve öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro izleyenlerden büyük alkış aldı.

101 hadis ezberleyerek il beşincisi olan öğrenci ödüllendirildi 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ankara genelinde yapılan 101 Hadis Ezberleme Yarışması'nda 5. olan Şereflikoçhisar İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencisi Hazel Tosun ödüllendirildi. Şereflikoçhisar Müftüsü Hüseyin Can, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada derece alan Tosun'a Kuran-ı Kerim seti hediye ederek kutladı.
Bu tür yarışmalarda Şereflikoçhisarlı öğrencilerin dereceye girmesinin ilçe adına sevindirici olduğunu söyleyen Müftü Can, "Öğrencimizi tebrik ediyoruz. İnşallah okulumuzun adı bu tür etkinliklerle her zaman duyulur." dedi.
101 hadis ezberleyerek Ankara'da 5. olan Hazel Tosun'u okul arkadaşları da tebrik etti. Öğrenci arkadaşları, "Bu başarı bir nevi okulumuzun başarısı oldu. Arkadaşımızla gurur duyuyoruz. Kendisini tebrik ediyoruz." diye konuştu.
Yarışmada çok heyecanlandığını söyleyen Hazel Tosun, iyi bir derece almak için Ankara'ya gittiğini ancak 5. olduğunu söyledi.
Derece aldığı için mutlu olduğunu söyleyen Tosun, "Böyle anlamlı bir haftada derece aldığım için mutluyum. Efendimiz(sav)'in hatırlandığı bir haftada O'nun sünnetini ezberlemek insana keyif veriyor." dedi.

Kutlu Doğum Haftası'nda fidan alana gül fidanı hediye ediyor 
 
İzmir Kısıkköy'de bulunan Aydoğan Botanik Çiçekçilik'in sahibi Salih Aydoğan, Hz Muhammed (SAV)'i ve sevgiyi temsil eden gül için değişik bir etkinlik düzenliyor. Firma, hafta dolayısıyla fidan alanlara yanında gül fidanı hediye ediyor.
Firma sahibi Salih Aydoğan, "Herkesin gül fidanı dikmesini istiyorum. Kutlu Doğum Haftası sebebiyle fidan alan herkese gül fidanı hediye ediyorum." dedi. Gülün sevgiyi, güzelliği, nazikliği ve saygıyı temsil ettiğini dile getiren Aydoğan, 'Kıyamet koparken de olsa fidan dikin' hadisini hatırlatarak, "Kesme gül ve çiçekçilik de yapıyorum ama herkesin fidan dikmesini istiyorum. Şimdiye kadar 2 binden fazla gül fidanı hediye ettim." şeklinde konuştu.

Ege Bölgesi'nde sadece üç kişide Hollanda gülü olduğunun altını çizen Aydoğan, mevsim yağmurlarının geç bittiğini belirterek, "Bu nedenle ağaç dikecekler, poşetli fidanları tercih etmeli." dedi.

Ağrı Öğretmenler Derneği Kutlu Doğum'u kutladı 
 
Ağrı Öğretmenler Derneği (AĞÖD), Kutlu Doğum Haftası'nı ilahi ve şiirlerle kutladı.
AĞÖD tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda, hafta ile ilgili şiirler okunurken, ilahilerle manevi bir iklim yaşandı.
Hafta nedeniyle lise ve ilköğretim düzeyinde yapılan yarışmaların sonuçlarının açıklandığı programda, dereceye girenlere ödülleri verildi. Programa katılanlar, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Programa; kurum müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Keşan'da Kutlu Doğum Haftası programı yoğun ilgi gördü 
 
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Edirne'nin Keşan İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği yoğun ilgi gördü.
Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu'nda yapılan ve İki Minareli Çarşı Camii İmamı İbrahim Kuş'un sunduğu program, Keşan Vaizi Mustafa Yıldız'ın Kur'an-ı Kerim okuması ile devam etti.
İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu spor salonunu dolduran Keşan'daki kalabalığı, Edirne il merkezi ve ilçelerinde hiçbir zaman görmediğini dile getirerek, "Sizlerden Allah razı; melekler de yoldaşınız olsun." dedi. "Kur'an-ı anlamanın yolu, okumaktan geçer; Peygamberi anlamanın yolu da Kur'an-ı okumaktan geçer." diyerek konuşmasını sürdüren Taşçıoğlu, programa katılanlara teşekkür etti.
Program, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Taha'nın eserlerini seslendirmesi ve Reha Yeprem'in sunum yapması ile sürdü.

Narman Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası'nda 571 Kur'an-ı Kerim ve gül dağıttı 
 
Kutlu Doğum Haftası Erzurum'un Narman ilçesinde dolu dolu yaşandı. Narman Müftüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi veren Müftü Hamdi Uzunharman, hafta nedeniyle halka ve öğrencilere yönelik geriş kapsamlı dört program düzenlediklerini hatırlattı. Bu programlarda Peygamber Efendimiz (s.a.v) ve Kur'an'ın anlatıldığını belirten Uzunharman, "Bunun yanında Cuma hutbelerinde halka yönelik vaazlar verildi. Hatimler okunarak dualar edildi. Narman Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilere yönelik Efendimiz (s.a.v)'in Gençliği konulu konferans düzenlendik. Efendimizin doğum yılını hafızalara yerleştirmek için 571 Kur'an-ı Kerim, ilmihal, meal dağıttık. Yine güllerin efendisini hatırlatmak için 571 gül dağıttık." dedi.
Müftü Uzunharman, programlara ilçe protokolünün de katıldığını vurguladı.