Kutlu Doğum, Suşehri'nde konferansla kutlandı

Kutlu Doğum, Suşehri'nde konferansla kutlandı

"Kur'an-ı Anlamak ve Yaşamak" konulu bir konferans

Metin Yüksel'in haberi:

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 'Kutlu Doğum Haftası' Sivas Müftüsü Yusuf Şahin tarafından verilen "Kur'an-ı Anlamak ve Yaşamak" konulu bir konferans kutlandı. Müftü Şahin, Kur'an'a her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğuna vurgu yaptı.

Suşehri Aslan Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. DSİ Camii İmamı Hasan Özata'nın sunuculuğunu yaptığı programa Şahinler Camii İmam-Hatibi Hamza Karaca'nın Kur'an tilaveti ile devam edildi.

Konferansta bir konuşma yapan Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, Kur'an-ı anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunun üzerinde durdu. Şahin sözlerine şöyle devam etti: "Kur'an-ı önce bizler anlamalıyız. Anlamadığımız hiçbir şeyi anlatamayız. Bu nedenle Kur'an-ı her zamankinden daha fazla anlamaya çalışmalıyız. İyi anlayabilelim ki hayatımıza tatbik edelim ve çevremizdekilere yaşantımızla anlatabilelim." şeklinde konuştu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi ise şunları söyledi: "İnsanlık tarihi insanın kendisini arama tarihidir. Kâinatın varoluşundan itibaren Nebiler geldi iz üzerinde giden peygamberler, iz bırakan resul geldi. Miladi 1439 yılı doğum gününü kutluyoruz. Tüm dünya O'nu aradı. Aramak istedi. Kimi buldu, kimi bulamadı."

Konferans'a İl Müftüsü Yusuf Şahin, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ahmet Öğredici, İlçe Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler, Sağlık Grup Başkanı Hastane Başhekimi Dr. İbrahim Coşkun, İlçe Nüfus Müdürü Sabahattin Bal, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Suşehri Başkanı Tevfik Coşkun, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, ilçe merkez ve köy din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Konferansa katılan vatandaşlara Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan kitaplar hediye edildi. Ayrıca daha önce de ilçe merkezinde esnaflara din görevlileri tarafından "40 Hadis" dağıtımı yapıldı.