Kutlu Doğum Haftası'nın tarihi değiştirildi!

Kutlu Doğum Haftası'nın tarihi değiştirildi!

Kutlu Doğum Haftası'nın kutlanmasından rahatsız olanlar sonunda istediklerini başardılar.

Türkiye'de her yıl tartışmaların gölgesinde kalan Kutlu Doğum Haftası'nın tarihi değiştirildi. İki yıl önce alınan değişiklik kararı Diyanet tarafından yönetmeliğe konularak, bugün resmi gazetede yayımlandı.

Tarihi nedeniyle sürekli başka noktalara çekilen Kutlu Doğum Haftası'nın 23 Nisan'a denk gelmemesi için tarihi öne alındı. Kutlu Doğum, artık her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Kutlu Doğum Haftası önceki yıllarda 20-26, 16-22 Nisan gibi tarihlerde yapılmış bu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na alternatif kutlama olarak gösterilerek kimi eleştirilere maruz kalmıştı.

Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı 2007'de bir genelgeyle Kutlu Doğum etkinliklerinin 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılmasını ve bu tarihlerin dışında program düzenlenmemesini karar altına aldı. Böylece Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Milli Egemenlik Bayramından üç gün önce sona ermeye başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı aldığı kararı bu kez yönetmeliğe koydu. Bugün resmi gazetede yayımlanan yönetmelik ile Kutlu Doğum Haftası’nın her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmasına karar verildi.

Kutlu Doğum Haftası, artık her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak.
Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kutlanacak bu haftalarda yapılacak çalışmalara ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik, Diyanet İşleri Başkanlığının merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatları tarafından yapılacak faaliyetleri kapsıyor.

Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 14-20 Nisan tarihleri Kutlu Doğum, 1-7 Ekim tarihleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanacak.
Dünya Bülteni