Kutlu Doğum Haftası'nda teröre karşı birlik çağrısı

Kutlu Doğum Haftası'nda teröre karşı birlik çağrısı

Kutlu Doğum Haftası'nda teröre karşı birlik çağrısı yapıldı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığınca, son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle Kutlu Doğum Haftası'nda "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım" konusunun ele alınması kararlaştırıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'de yaşanan terör hadiselerine dikkat çekmek amacıyla, 9-20 Nisan 2016'da düzenlenecek. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde, "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım" konusunu ele alacak. Söz konusu tema, düzenlenecek programlarda bütün yönleriyle işlenecek.

Hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerde Hz. Muhammed’i daha iyi tanımak, tanıtma, anlamak, sevgisini canlı tutmak, onun tevhid ile vahdete verdiği değeri bütün boyutlarıyla gündeme taşımak amaçlanıyor.

Programlarda, tevhid ve vahdet konusunda fert ve toplum hayatında farkındalık ve bilinç oluşmasına katkı sağlamak, tevhid inancını ve vahdet anlayışını zedeleyen unsurlara dikkat çekmek hedefleniyor. Kutlamalar çerçevesinde, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasını sağlamaya yönelik dini duyarlılık ve birlikteliği canlı tutacak vaaz, hutbe, televizyon ve radyo programları, panel ve konferanslar aracılığıyla topluma sahih dini bilgi sunmaya yönelik çalışmalar yapılacak.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini planlamak, yürütmek, konferans, panel konuşmacılarını belirlemek ve takip etmek amacıyla Kutlu Doğum Komisyonu kurulacak. Komisyon, yurt içinde il veya ilçe müftüsünün başkanlığında, yurt dışında ise din hizmetleri müşaviri, ataşesi veya koordinatörünün başkanlığında faaliyet yürütecek.

Etkinliklere destek ve geniş katılım amacıyla il, ilçe müftüsünün başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinden Kutlu Doğum Platformu oluşturulacak. Platform, ihtiyaç duyulması halinde yurt dışında din hizmetleri müşaviri, ataşesi veya koordinatörünün başkanlığında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla kurulacak.   

Türkiye Diyanet Vakfınca da 8 Nisan Cuma günü, Hacı Bayram Camisi avlusunda, 5 bin kişilik kutlu doğum aşı ikram edilecek.

 

Dibajans

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.