Kutlu Doğum Haftası Eyüp‘te de kutlandı

Kutlu Doğum Haftası Eyüp‘te de kutlandı

Eyüp Sultan Meydanı'nda Eyüp Müftülüğü'nün ev sahipliğinde yapılan "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri açılış programına Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Müftüsü İsa Gürler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eyüp Sultan Meydanı'nda gerçekleştirilen tören Eyüp Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterileri ile başladı. Vatandaşların ve turistlerin büyük ilgisini çeken gösterinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, yaptığı konuşmada "Kutlu Doğum Haftası"nın önemine değindi. Başkan ayrıca Eyüp Sultan Meydanı düzenlemelerinin yanı sıra Eyüp Sultan Camii'nin de kısa bir süre sonra restore edileceğini açıkladı. Başkan Kavuncu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizi karanlıklardan aydınlıklara kavuşturan Hz Muhammed'i (a.s.m.) anıyoruz. Sadece Türkiye'de değil tüm Türki Cumhuriyetlerde de Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinleri gerçekleştiriliyor. Eyüp Belediyesi olarak da bizlere Eyüp Sultan Hazretlerine hizmetkarlık etmek nasip oldu. Bizlere yakışan çalışmalarla hem Eyüplülere hem de Eyüp Sultan Hazretlerine layık hizmetler gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Eyüp Sultan Meydan düzenlemesini yaptık. Ve Eyüp Sultan türbemiz de restorasyon çalışmasına girdi. Eyüp Sultan Camii'nin röleve ve proje çalışmaları yapılıyor onlar bitince çok güzel bir restorasyondan geçecek. Kutlu Doğum Haftası tüm Müslüman aleminin kutlu olsun diliyorum. "
Kaymakam Osman Kaymak, "Yüce Peygamberimizi anma ve anlama anlamında kutlu doğum haftası çok güzel bir etkinlik. Bu etkinliklere tüm vatandaşlarımız katılmalı" dedi.
Eyüp Müftüsü İsa Gürler ise Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin önemine değinen bir konuşma yaptıktan sonra stantın açılışı yapıldı. Açılışta protokol vatandaşlara "Hz. Peygamber'de Sevgi ve Merhamet" ve "Kırk Konuda Kırk Hadis" adlı kitapları ücretsiz dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantta izdiham yaşandı.
Samanyolu Haber