Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - TÜRGEV

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - TÜRGEV

Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği Kutlu Doğum Programına katılan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı ile diğer STK'lar, Hz. Muhammed'i (sav) anlamaya dair bir manifestoyu birlikte seslendirerek, "Yeryüzündeki bütün Müslümanlar kardeşimizdir"

Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği Kutlu Doğum Programına katılan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile diğer STK'lar Hz. Muhammed'i (sav) anlamaya dair bir manifestoyu birlikte seslendirerek, "Yeryüzündeki bütün Müslümanlar kardeşimizdir" mesajı verdi.

TÜRGEV'den yapılan açılamaya göre, Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programı'na, TÜRGEV'in yanı sıra ÖNDER, İlim Yayma Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Diyanet Vakfı, Ensar Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, KADEM ve TÜGVA gibi sivil toplum kuruluşları da katıldı.

"Gelin birlik olalım" temasıyla düzenlenen programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra siyaset ve sanat dünyasından simalar da iştirak etti.

TÜRGEV, Kutlu Doğum Programı öncesinde açtığı stantta, hizmetlerini anlattı. Stanta uğrayanlara lokum ikramı yapılırken, Hz. Muhammed'in (sav) hayatını anlatan küçük kartlar hediye edildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede, TÜRGEV ve diğer STK'ların hazırladıkları manifestoda, "Müminler kardeştir düsturundan hareketle hiçbir suni ayrımı kabul etmeyen bir muhabbetle, yeryüzündeki bütün Müslümanlar evet kardeşimizdir. Hangimizin ayağına taş değse, diğerimizin ruhu incinir. Biz yollardaki taşları kaldıran bir ümmetiz. Kimi zaman ensar, kimi zaman muhaciriz." denildi.

Figen Yaman Coşar tarafından kaleme alınan manifesto, gecede büyük beğeni topladı.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.