Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Siirt

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Siirt

Siirt'te Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Emine Erdoğan Kız Ortaöğretim Öğrenci Yurdu konferans salonunda düzenlenen etkinlik, Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, yaptığı konuşmada, düzenledikleri etkinlikte, Silopi ilçesinden gelen terör mağduru öğrencilerin de bulunduğunu söyledi.

"Geride bıraktığımız yüzyıl ama özellikle son 15 yıl, insanlık onurunun, simgesel olarak, kucağında çocuğunu taşıyan bir mülteci babaya çelme takan bir gazetecinin ayakları altında ezildiği bir döneme sahne olmaktadır" diyen Akalın, şöyle konuştu: 

"Bugün dünyanın bir çok yerinde özellikle İslam coğrafyasında Müslümanın onuru, dolayısıyla insan onuru hiçe sayılırken sünnetle bütünleşmiş ümmet mensuplarının kulaklarında Peygamber Efendimiz'in (sav) 'Kim Müslüman kardeşinin onurunu savunursa, Allah da kıyamet gününde onun yüzünden cehennem ateşini savar' hadisi şerifi hep çınlamaktadır. Devletimiz 'kardeşlerimizin onuru bizim onurumuzdur' diyerek 2.7 milyon mülteciye uyguladığı açık kapı politikasıyla kucak açmış, nebinin emanetini, Ensar olma görevini hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktadır."

Akalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından 2015 yılında açılışı yapılan yurdun konferans salonuna "Gülseren Özdemir" adını verdiklerini kaydetti.

Akalın, konuşmasını şöyle tamamladı: 

"Ülkemiz, birliğimizi, beraberliğimizi bölmeye, bozmaya çalışan vatan hainlerinin, fedakar vatan evlatları ile masum sivilleri hedef aldığı yürek yakıcı eylemlerine sahne oluyor. Devletimiz tüm kudretiyle bu saldırılarla ilgili tüm görevlerini hakkıyla yerine getiriyor. Biz de tüm vatandaşlar, tüm sivil toplum kuruluşları olarak devletimizin, insanımızın yanında dimdik korkmadan duracak, vatan toprağının en yakınından, en uzağına kadar üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu zamanlarda ruhumuza verilecek en güvenli ilaç, varlığıyla hepimizi aydınlatan 'İnsanlara azap edene Allah da azap eder' diye buyuran Peygamber Efendimizin (sav) güzel ahlakı, sağlam karakteri ve güçlü imanında saklıdır. Üstad Necip Fazıl, 'Ey İnsan, sana son sığınak son Peygamber'in (sav) hırkasında' demiş. Bu yoldaki genç kardeşlerimize olan inancımız tam."

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da Müslümanların Peygamber Efendimizin (sav) güzel ahlakından yeterince nasiplenemediğini belirtti.

Konuşmaların ardından 'Mus'ab Bin Umeyr' isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.