Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Nevşehir

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Nevşehir

Vatandaşlara Kutlu Doğum Aşı Dağıtıldı

Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir İl Müftülüğü işbirliğinde Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Nevşehir Belediyesi tarafından kutlu doğum aşı dağıtıldı.

Atatürk Bulvarı üzerindeki Gülbahçe önünde Nevşehir Belediyesi Mehter ekibinin seslendirdiği marşlar ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Düzenlenen törende konuşan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Hz. Peygamber'in dünyayı şereflendirmelerinin insanlık tarihinin en büyük olaylarından biri olduğunu belirtti. Nevşehir Müftülüğü olarak Hz. Peygamber'in tebliğinin taşıdığı anlam ve önemi anlatmak adına doğum yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendiğini söyleyen Öztürk, kutlu doğum aşı etkinliğini geleneksel hale getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de, "Öyle bir rahmet peygamberi ki, o cahiliye döneminde cahil insanlardan melekler bile kıskandıracak insanlar toplumu meydana getirdi. Bizim İhtiyacımız olan peygamberimizin sünneti, Kuran-ı Kerim ve peygamberimizin eğitim modeli. Kutlu Doğumu kutladığımız şu günlerde Çanakkale şehitlerimizden farklı olmayan polis ve asker kardeşlerimizin ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bu ülke çok güçlü bir ülkedir, terör belasından kısa zamanda kurtulacak. Kardeşliğimize inşallah kimse göz dikemeyecektir." diye konuştu.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da hafta boyunca düzenlenecek olan etkinliklerde Hz. Peygamber'in örnek hayatının anlatılacağını söyledi. Vali Mehmet Ceylan, "Bizim yaşamımızı şekillendiren onun hayatı, inşallah bugünlerde daha farklı şekilde anlatılmaya çalışılacak. Bu çalışmalar inşallah Hz. Peygamberimizi daha iyi anlayarak, hem ülkemize ve hem de insanlığa ayrı bir katkı sağlayacak. Bir olmaya, diri olmaya çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde öyle inanıyorum ki ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan bu plan bertaraf edilecek ve inşallah her şeyin üstesinden gelinecek güce ve kabiliyete ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

Duaların ardından Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk vatandaşlara kutlu doğum aşı dağıttı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte daha sonra İl Müftüsü Yakup Öztürk, vatandaşlara gül dağıttı. 

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.