Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Muğla

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Muğla

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla İl Müftülüğü ve Menteşe İlçe Müftülüğü tarafından etkinlik düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla İl Müftülüğü ve Menteşe İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Dünya Güzel Kur’an-ı Kerim Okuma birincisi Ankara Hacı Bayram-ı Veli Cami Baş İmam Hatip’i Ahmet Karalı, İstanbul Eyüp Sultan Cami Müezzin Kayyımları HASAN Tok ve Halit Tören ile Menteşe Kurşunlu Cami Müezzin Kayyımı Enes Çalışkan katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen etkinliğe Vali Amir çiçek, bir program icra edildi. Menteşe İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen programa; Muğla Valisi Amir Çiçek, Diyanet-isleri-baskanligi/ " target="_blank" class="tag">Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz, Muğla Büyükşehir belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, il Müftüsü Abdurrahman Koçak ve çok sayıda vatandaş katıldı.
HÜKÜMLÜLER Umre’YE GÖNDERİLECEK
Menteşe Kurşunlu Camii Müezzin-Kayyımı Enes Çalışkan’ın okuduğu Kur’an tilaveti ile başlayan programda Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Açık ve Kapalı Cezaevlerinde de Kutlu Doğum Haftası programları düzenlediklerini açıkladı. Koçak, “Dalaman Açık Cezaevinde yaklaşık bin hükümlünün katıldığı Kutlu Doğum programı düzenledik. Diyanet İşleri Başkanlığımız açık ve kapalı cezaevlerinde düzenlenen programların yanı sıra, yarışmalar da düzenliyor. Birinciye üç, ikinciye iki, üçüncüye üç çeyrek altın hediye ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız Türkiye’de ilk üç dereceye giren hükümlümüzü Umre ile ödüllendiriyor. Burada amacımız sevgili Peygamberimizin ve yüce dinimizin iyi öğrenilmesini amaçlıyor” dedi.
Muğla valisi Amir Çiçek ise “Peygamber Efendimizin (s.a.v) peygamber olmadan ve peygamber olduktan sonraki yaşantısını, davranışını, sözlerini bilmeliyiz ki sevelim” diyerek “Eğer bilmiyorsak ve seviyoruz dersek lafta kalır” dedi.
Konferans’ta, Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz; Peygamberimiz Hz. Muhammed’in örnek hayatı, yaşayışı, İslam dininin asli özellikleri ve Müslümanların uyması gereken kurallar konusunda konferans verdi. . Kadınların kutlu doğum programlarına gösterdiği ilgiye değinen Karagöz, geleceği kadınların ve annelerin yönlendireceğini belirtti.
Konferansın ardından Güzel Kur’an Okuma Dünya birincisi Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Ahmet Karalı, İstanbul Eyüp Sultan Camii Müezzin Kayyımları Kurra Hafızlar Hasan Tok ve Halit Törün ile Menteşe Kurşunlu Camii Müezzin kayyımı Enes Çalışkan salonu dolduran konuklara Kur’an-ı Kerim ziyafeti çekti. Programın sonunda Muğla Valisi Amir Çiçek katılımcılara çiçek verdi.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.