Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Mardin

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Mardin

Mardin'in Midyat İlçesinin Acırlı (Derîzbîn ) Mahallesinde 'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz.Muhammed (sav)' konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Midyat Azim-Der'in düzenlediği  Kutlu Doğum etkinliğinin sunuculuğunu Enes Çelik yaptı.

Ahmet İşler'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle  başlayan etkinlik, Özlem Ajans sanatçılarından Derviş Madsor'un seslendirdiği ilahilerin ardından yine Derviş Madsor'un Kürtçe okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Etkinlikte Kutlu Doğum siyer sınavında Acırlı'dan dereceye giren Cihat Özlük'e ödülü takdim edildi.

“Toplumun kurtuluşu medreselerin yeniden ihyası ile mümkün”

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İbrahim Akar Acırlı'nın eskiden beri  medrese diyarı olduğunu belirterek, şöyle konuştu,

“Burası nice âlimlerin yetiştiği medreselerin bulunduğu mübarek bir yerdir. Bu medreseleri yeniden ihya etmeliyiz. Bu medreselerde rehber olabilecek âlimler yetiştirmemiz gerekir” dedi

“Bu dava sahabe izinden giden gençlerle yol alır”

Ümmetin kurtuluşunun, sahabenin izinden giden gençlerin sayesinde olabileceğini söyleyen Akar, “Şu beldelerin muazzam gençleri var. Şunu da unutmayalım Efendimize ilk iman edenler gençlerdi. Hz. Ali, Hz.Talha, Musab B.Umeyr ve Sad B. Ebi Vakkas gibi sahabiler 10 ile 18 yaşları arasındaydılar. Ve o ashab evine kapanmadı. İslam davasını yeryüzüne hâkim kılmak için kıta kıta, il il, ülke ülke dolaşıp şu bulunduğumuz yerlerin İslam toprağı olması için canlarını verdiler. Sahabeler iman etmişti ama, cennetin ucuz olmadığını biliyorlardı. Yüz kırk bin sahabenin sadece 5 bini Mekke ve Medine'de medfundur. Diğerleri ise İslam'ı hâkim kılmak için Dünya'nın dört bir yanına  dağılmıştır. Kimisi şehit olmuş, kimisi de vefat etmiştir. Ama malesef bizler üzerimize düşeni yapmıyoruz, onlar gibi bu dava için çalışmıyoruz.” dedi.

Akar konuşmasına, “Rabbim zulümle dolmuş bu dünyayı, Efendimizin viladetiyle vahiyle ve adaletle doldurduğu gibi, şu mübarek Nisan ayı hürmetine tekrar vahiyle ve adaletle yaşamayı, siz Peygamber (sav) aşıklarına ve cümlemize nasip etsin. Şu Kutlu Doğum etkinliğini  sadece bir güne mahsus kılmayalım. Peygamberimize yılın her günü muhtacız. O yaşadığı dönemde ümmeti zulümden, genç kızları diri diri toprağa gömülmekten kurtardığı gibi, kadına hak ettiği değeri verdiği gibi, bugün de onları kurtaracak, adaleti tesis edecek ve dünyaya hakim kılacaktır inşallah. Rabbim bizleri İslam'dan ve Kur'an dan ayırmasın. Son nefesimize kadar İslam'la yaşamayı nasip etsin” duasıyla son verdi.

Tekrar söylenen ilahilerin ardından bir konuşma yapan Midyat Müftü Yardımcısı Hıdır Atasal ise, Efendimizin dostluklarını kazanan sahabelerin O'na olan sevgisinden kesitler aktardı.

Atasal, “Efendimize olan sevgimizi O'nun gibi yaşayarak gösterebiliriz. Kübra olmak istiyorsak Hz.Hatice gibi, Sıddık olmak istiyorsak Hz.Ebübekir gibi fedakârlık yapmalıyız. Onlar hesapsız Peygambere bağlanmışlardı. Musab bin Umeyr gibi her şeyden vazgeçebilmeliyiz. O merhamet Peygamberiydi, El-Emin idi ve kimseyi kırmazdı.” şeklinde konuştu.

Eğitimci Selahattin Yeniay da Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyup açıklamasını yöre dili olan Muhallemice ile yaptı.

Kutlu Doğum münasebetiyle Acırlı halkının, Efendimize 13 milyon 125 bin salavat getirdiği, 8 Hatm-i Şerif ve 70 Yasin-i Şerif okuduğu  belirtildi.
Etkinlik  Selahattin Yeniay ve Muhammed Yeniay'ın birlikte Esmaül Hüsna okuyup  yaptıkları dua ile sona erdi.

 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.