Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Kütahya

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Kütahya

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Müftülük olarak Kutlu Doğum Haftası’na hazır olduklarını söyledi.

Gül, Kutlu Doğum Haftası’nın Kütahya’da her yıl büyük bir ilgi ve coşkuyla kutlandığını belirterek, Kutlu Doğum Haftası’nın 2016 yılı ana temasının ’Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ olarak belirlendiğini ifade etti

Kutlu Doğum Haftası boyunca il genelinde 171 ayrı program gerçekleştirileceğini dile getiren Müftü Hacı Yusuf Gül, "Peygamber Efendimizin (sav) dünyayı teşriflerinin yıldönümü olan Kutlu Doğum Haftasında O’nu anmak, onun getirdiği mesajları insanlığın idrakine sunmak amacıyla tüm Türkiye genelinde olduğu gibi biz de Kütahya İl Müftülüğü olarak çeşitli etkinlikler düzenledik.Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından beri her yıl önemli bir konuyu gündeme taşımaktadır. 2011 Yılı Kutlu Doğum Haftası Teması ’Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi’, 2012 Yılı Kutlu Doğum Haftası Teması ’Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku’, 2013 Yılı Kutlu Doğum Haftası Teması ’Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’, 2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası Teması ’Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’, 2015 Yılı Kutlu Doğum Haftası Teması ’Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ idi. Diyanet İşleri Başkanlığımız yüce dinimizin tevhid inancı ve vahdet anlayışına dikkat çekmek ve bu konuda bir bilinç oluşturmak amacıyla 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftasında ’Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ konusunu gündeme taşımıştır.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ülkemizin, İslam Dünyası’nın, hatta tüm dünyanın içinde bulunduğu durum dikkate alındığında seçilen konunun ne kadar isabetli olduğu izahtan varestedir. ’İnsanlığı diriltmek, insanlığı yaşatmak ve insanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım’ çağrısıyla Peygamberimizin (SAV) ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde tevhid ve vahdet konusu bütün yönleriyle ele alınacaktır. Ülkemizin ve tüm insanlığın topyekün sıkıntılı süreçlerden geçtiği şu günlerde, parçalanan zihinlerin, yaralanan gönüllerin tamirine katkı sağlanacaktır. ilimiz merkezinde 66, ilçelerimizde 105 olmak üzere toplam 171 program tertiplemiş bulunmaktayız. Halkımızın, milletimizin ve bütün inananların Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik kutluyor, ülkemizin, milletimizin, Alem-i İslam’ın ve tüm insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını Cena-ı Allah’tan temenni ve niyaz ediyorum. Programlarımıza tüm halkımız davetlidir" dedi.

KUTLU DOĞUM HAFTASI PROGRAMLARININ BAZILARI

Müftü Hacı Yusuf Gül, hazırlanan programların bazıları şu şekilde açıkladı:

"12 Nisan 2016 Salı: Nat’ı Şerif Dinletisi ve Sakal-ı Şerif Ziyareti’, Yer: Parmakören Lalezar Kur’an Kursu.Saat:11:00.

14 Nisan 2016 Perşembe : Açılış ve Konferans.Yer: Hezar Dinari Kültür Merkezi.Saat:10:00.

Konuşmacı: Prof. Dr. Saffet Köse.Konu: Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet.

15 Nisan 2016 : Hat Sergisi, Yer: Sera Alışveriş Merkezi, Saat: 10:00.

16 Nisan 2016 Cumartesi :Cami Açılışı ve Kur’an ziyafeti, Yer: Musa Kazım Camii, (Bahçelievler Mahallesi Göker Evleri Yanı)
Saat: 12:00.

17 Nisan 2016 Pazar: Kutlu Doğum Ormanı Ağaç Dikimi, Yer: Seyitömer Beldesi Eynegazi Köyü, Saat: 11.00.

19 Nisan 2016 Salı: Çocuk Programı, (Gelin Birlik Olalım) Yer: Belediye Kültür Sarayı, Saat: 18:00.

20 Nisan 2016 Çarşamba : Kur’an Ziyafeti; Dua ve Kutlu Doğum Pilavı, Yer: Ulu Camii, Saat: 12:00." (EFE)

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.