Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Konya

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Konya

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Konya’da, ‘Vahdet ve kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed’ temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Konya kent Meydanında, ‘Vahdet ve kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed’ temalı Kutu Doğum etkinliği düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte sık sık tekbirler ve salavatlar getirildi.

Yunus Akbay’ın sunuculuğunu yaptığı Kutlu Doğum etkinliği, Hasan Hüseyin Ünlü tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Konya İl Koordinatörlüğü Dönem Sözcüsü Mehmet Zülfü Tan açılış konuşmasını yaptı.

Tan konuşmasında, “Peygamber Sevdalıları Platformu, Türkiye’nin birçok noktasında Hz. Muhammed’i anlamak, anlatmak ve yaşatmak için etkinlikler düzenlemektedir. Peygamberi anlamak ve anlatmak, Peygamberin sünnetini yaşamak bütün Müslümanların boynuna bir borçtur ve Allah’ın bir emridir.” ifadelerine yer verdi.

Etkinlik Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Dalkılıç, Grup Davet ile kız ve erkek ilahi gruplarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte katılımcılar hep birlikte ilahilere eşlik ederek tekbirler getirdi.

Ardından Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) üyelerinden Cemal Çınar, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Çınar konuşmasında , Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2016 yılı için seçilen tema üzerinde durarak, “Bu sene biz temamızı ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed’ olarak seçtik. Acaba ümmet arasında bir sorun vardı da onun için mi büyüklerimiz böyle bir tema seçti? Bugün ümmet arasında kardeşlik sorunu mu var? Vahdetimizde bir sorun mu var? Yani birlik beraberlik ve kardeşliğimizde bir sorun mu var ki ümmetin rehberleri, kanaat önderlerimiz, âlimlerimiz böyle bir tema seçmiş olsunlar? Evet, kardeşlerim inanıyorum şu an sizler konuşsanız tek tek bana şu şekilde cevap verirdiniz: Bu da soru mudur? Görmüyor musun Suriye’yi? Görmüyor musun Filistin’i? Görülmüyor mu Mısır? Görülmüyor mu Türkiye’nin Doğu köşelerinde Doğu şehirlerinde batılarında? Görülmüyor mu âlem-i İslam kan ağlıyor ? Bunun tek  sebebi, bu sorunun asıl kaynağı ümmetin birlik ve beraberliğini muhafaza edemeyip, kardeşlik hukukuna riayet etmediklerinden dolayı bugün perişanız.” dedi

Çınar, “Bugün Şam ağlıyor. Halep şu an da kan kusuyor kan. Şırnak ağlıyor, Sur ağlıyor. Silopi de insanlar ağlıyorlar. Ne yazık ki dünyanın her tarafında patlayan bombalar, atılan mermilerin tamamı gâvur modelidir. İstisnasız ağlayan, parçalanan insanlarda Müslümanlardır. Yıkılan evler bizim evlerimizdir, parçalanan bedenler bizim, kirletilen namuslar Ümmetin namusudur. Elinde silah olan insanların bir elinde silah, diğer elinde Molotof diliyle de kardeşlik istiyor, barış istiyor. Bu bir tezattır.” İfadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim’e baktığımızda Allah, yeryüzünün birçok zaliminden, birçok mazlumundan bahsettiğini belirten Çınar, “Kur’an-ı Kerim’de Allah’u Teâlâ Peygamberlerden en çok Hz. Musa’dan bahseder, birçok zalimin hayatından bahseder ama Firavun’dan daha çok bahseder. Kur’an-ı Kerim’de şöyle bahseder, ‘Firavun yeryüzünde büyüklendi, kendini yüksek gördü. Yani Allah-u Teâlâ’ya karşı başkaldırdı. Firavun insanları parçalara ayırıyordu, gittikleri yerlerde ırklara ayırıyordu, bunun da hak olduğunu söylerdi.  Bu şekilde insanları birbirlerine bırakırlardı. Burada Firavun kelimesini kullanmasaydım, birimiz Amerika’yı bu fotoğrafta görecekti, kimimiz ise İsrail ve Rusya’yı bu fotoğrafta görecekti. Sistemler bu şekildedir ve Allah, bu sistemlere ‘Tağuti Sistemler’ der. Tağuti sistemlerin olduğu yerlerde, silah vardır, savaş vardır, kargaşa ve ölümler vardır.” İfadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmanın ardından mikrofona gelen Osman Tunç, ‘Ey Nebi’ isimli şiiri okudu. Ardından sahneye çıkan yaşları 4-6 arasındaki küçük kız ve erkek çocukları ezberledikleri hadisleri okudu.

Etkinlik, Âlimler ve Medreseler Birliği(İttihadul Ulema) üyelerinden Abdülbari Çelik’in konuşması ile devam etti.

Çelik konuşmasında, “Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor, ‘Ancak ve ancak Müslümanlar kardeştirler.’ Biz bunu da Peygamberimizden ders aldık. Çünkü küfür âlemi bugün İslam kardeşliğini bozmuşlar ve bozmaya çalışıyorlar. Ama vallahi ısrarla söylüyoruz ki bizler kardeşiz. Ben bir Kürt olarak söylüyorum ki, Müslüman Türkler benim kardeşimdir, Müslüman Araplar benim kardeşimdir, Müslüman Fars’lar benim kardeşimdir ve dünyanın neresinde olursa olsun Allah’a ve Resulüne iman eden her nereli olursa olsun o benim kardeşimdir.” şeklinde konuştu.

“Dünyanın her neresinde olursa olsun, eğer bir kardeşimize zulüm yapılırsa, kardeşimize hakaret edilirse kesinlikle burada, evimizin içerisinde huzursuz olmamız lazım.” diyen Çelik, “Çünkü Peygamber Efendimiz, ‘Müslüman Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez, onu düşmanlara teslim etmez ve Müslüman Müslüman’a şefkatli ve merhametli olur.’ diye buyuruyor.” İfadelerini kullandı.

Son olarak bayanlara da seslenen Çelik, “Annelerim, bacılarım, İslam gelmeden önce, Peygamber Efendimiz gelemden önce sizlere çok zulüm yapılıyordu, hakaretler ediliyordu. Kadınların bir kıymeti yoktu, hatta canlı canlı toprağa gömülüyorlardı. O dönemde Mekke’de bir kişiye senin bir kızın oldu denildiği zaman, o kişinin utancından yüzü kararırdı. Öyle bir dönemde Efendimiz (sav), Hz. Fatıma’nın elini tutup Mekke sokaklarında geziyordu. Mekkelilere insanlık dersi veriyordu. Ve yine yeryüzünde Allah’a ilk secde eden bir kadın ve bir erkek idi. Hz. Havva annemiz idi, Hz. Âdem babamız idi. İşte sizler de Hz. Havva’nın varislerisiniz. Annelerim, çocuklarınıza iyi bakın, çocuklarınıza İslami bir eğitim verin, çocuklarınıza Allah’ı ve Peygamberini sevdirin, onların yollarını sevdirin ve çocuklarınıza Resulullah’ı örnek gösterin.” İfadelerine yer verdi.

Etkinlik, seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından, Halis Özelçi tarafından okunan dua ile son buldu. (Mehmet Ali Ekinci – İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.