Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - İzmir

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - İzmir

İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Peygamber Efendimizin (sav) birlikte yaşama ahlakının, 'insanlığı yaşatmak için gelin birlikte olalım' temasıyla hem ülkemiz insanının hem de tüm insalığın gündemine taşınması son derece önem arz etmektedir." dedi.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İzmir Müftülüğü tarafından İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Toprak, bu yıl Kutlu Doğum etkinliklerinin "insanlığı yüceltmek, diriltmek ve yaşatmak için gelin birlik olalım" çağrısı etrafında "Hazreti Peygamber, tevhid ve vahdet" temasıyla organize edildiğini hatırlattı.

Hazreti Muhammed'e (sav) olan saygı ve sevginin her şeyin üzerinde tutulduğunu ancak onu tanıma ve tanıtmada eksikler bulunduğunu kaydeden Toprak, "Bu sevgiyi birliğe dönüştürerek, taçlandırmamız gerekiyor. Bunun için Peygamber Efendimizi (sav) ve onun temsil ettiği değerler bütününü iyi bir şekilde anlamamız, bu çerçevede yaşama ve yaşatmamız gerekiyor. Allah'ı bir kabul etme demek olan tevhidin sosyal karşılığı birlik, beraberlik ve vahdettir. Tevhid bir inanç ve düşünce sistemi değil, bir hayat tarzıdır. Tevhid inancının toplumsal hayattaki karşılığı ise vahdettir. Vahdet sevgi, dostluk, dayanışmadan geçmektedir." diye konuştu.

Toprak, dünyanın İslam ve insan ahlakıyla bağdaşmayan davranışların yoğun olarak yaşandığı bir dönemden geçtiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: 

"Müslümanlar birlik ve beraberliği kaybetmenin, acı ve ibret dolu makus talihlerinin girdabında boğuşuyor. Gönül coğrafyamız başta olmak üzere birçok yerde savaşlar, işgaller, çatışmalar, terör eylemleri nedeniyle büyük sancılar çekilmekte. Yüce dinimizin mensupları fitne ve tefrika nedeniyle bugün maalesef izzet ve onurlarını tarihte olmadığı kadar birbirlerinin eliyle yok etmedir. Son dönemlerde ülkemizi ve milletimizi, özelikle güvenlik güçlerimizi hedef alan saldırılar neticesinde yaşadığımız acılar hepimizin yüreğini dağlamaktadır. Böyle bir dönemde, Peygamber Efendimizin (sav)  birlikte yaşama ahlakının, 'insanlığı yaşatmak için gelin birlikte olalım' temasıyla hem ülkemiz insanının hem de tüm insanlığın gündemine taşınması son derece önem arz etmektedir. Peygamber Efendimizin (sav) ahlakını tüm zamana ve sosyal kesimlere yayabildiğimiz zaman toplum ve birey olarak daha mutlu olunacağını ifade etmek istiyorum."

"İnsanlık bir milat arıyorsa milat Hazreti Muhammed'in (sav) doğumudur"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da kuvvetlinin zayıfı ezdiği, hak ve hukukun olmadığı, putperestliğin azdığı, insanlığın onurunun yerlerde süründüğü yıllarda, 20 Nisan 571'de Hazreti Muhammed'in (sav) dünyaya geldiğini, insanlık için bir ümit olduğunu dile getirerek, "İnsanlık bir milat arıyorsa milat Hazreti Muhammed'in (sav) doğumudur." dedi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu da hafta boyunca yapılacak programların Hazreti Muhammed'in (sav) rahmet mesajını tüm insanlıkla buluşturma çabasının ürünü olduğunu belirtti.

Tevhid ve vahdet olmadan medeniyet inşaasının mümkün olamayacağını vurgulayan Muslu, bugün İslam topraklarını kan gölüne çeviren çatışmaların temelinde tevhid ve vahdetten uzaklaşarak, fitne ve tefrika ateşine düşme tehlikesinin bulunduğuna değindi.

Muslu, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Yapılması gereken her türlü dahili ve harici terör ve fitne uzantılarıyla mücadele etmektir. Bunun yolu Müslümanların tevhid ve vahdette, rahmet ve merhamette buluşup İslam coğrafyasında güven ve barış ortamını yeniden tesis etmelerinden geçmektedir."

Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftülüğü Korosu ilahi ve kasideler seslendirdi. Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güç de "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu konferans verdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.