Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - İşitme Engelliler

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - İşitme Engelliler

Kütahya'da İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ve Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi ortaklaşa Kutlu Doğum Haftası programı düzenledi.

 

isitme-engellilerden-kutlu-dogum-haftasi-prog-8368197_x_300.jpg

Kütahya'da İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ve Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi ortaklaşa Kutlu Doğum Haftası programı düzenledi.

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin "Elimizdeki Hazine Projesi" kapsamında Belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleştirdikleri program, işitme engellilerin işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okumaları ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ümit Aktı, güzel bir amaç için toplandıklarını ve bir olduklarını söyledi.

Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası programının ana temasının "tevhid ve vahdet" olduğunu belirten Aktı, "Allah'ın tüm yarattıkları O'nun katında zaten birdir. Allah'ın yarattıklarının arasında cinsiyet ya da farklı ırklara mensup olmak gibi farklılıklar yoktur. Allah katındaki tek fark takvadır. O'nun yanındaki kıymetimiz ona ne kadar kulluk ve O'na ne kadar ibadet ettiğimiz ile alakalıdır." dedi.

Kütahya İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Ali Kara ise, programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve katkı sunan İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Daha sonra İlahiyat Fakültesi ve İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri, ayrı ayrı işaret dili ile ilahi sunumu yaptı.

Program, işitme engelli öğrencilerin tiyatro ve sema gösterisi ile Şehitler Camisi İmam Hatibi Ahmet Aydın'ın sözlü olarak yaptırdığı duayı aynı anda işaret dili ile sunmasının ardından sona erdi.

Programa, İl Müftü Vekili Ali Osman Orum, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Darova, İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler, aileleri ve davetliler katıldı.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.