Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - İnsani Yardım Vakfı

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - İnsani Yardım Vakfı

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Adıyaman Şubesi tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Dr. İhsan Şenocak'ın konuşmacı olarak katıldığı "Gelin Birlik Olalım" temasıyla bir program düzenlendi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Adıyaman Şubesi tarafından Hisar Düğün salonunda düzenlenen konferansa Dr. İhsan Şenocak konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programım açılış konuşmasını İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş yaptı.

Açılış konuşmasının ardından selamlama konuşmasını Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ve Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev yaptı.

Daha sonra Adıyaman Ravza İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahi ve İHH’nın hazırlamış olduğu yetimler adlı sinevizyon gösterimiyle program devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Dr. İhsan Şenocak ekmeğini hayvanlarla paylaşan Hz. Muhammed’in (sav) ümmeti olduğumuzu belirterek şöyle devam etti: ” Ey Suriyeliler, Ey Bağdatlılar gelin soframızı, ekmeğimizi sizinle bölüşmeye, paylaşmaya cenneti sizinle kazanmaya hazırız.” dedi.

Daha sonra konuşmasına devam eden Şenocak şunları söyledi: ”Birkaç gün önce bir şehrimizde Suriyeli bir çocuk yanlış yapıyor. Birisi onu yerden yere vuruyor. O şehrimizdeki Selahaddin Eyyubi’nin, Fatih’in çocukları koşuyorlar, geliyorlar diyorlar ki bu çocuk yanlış yapmış olsa bile gözümüzün önünde İslam yurdunda Suriye’den gelen bu mazlumu kaldırıp yere vuramazsın diyorlar.”  

Günün anısına Dr. İhsan Şenocak'a halı hediye edilmesinin ardından program yapılan dua ile son buldu.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.