Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Iğdır

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Iğdır

Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt: "Peygamber Yaşayan Bir Kur'an ve Bize Önder Bir Kişiliktir"

Iğdır İMKB Anadolu Lisesi Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Iğdır İmkb Anadolu Lisesi Kutlu Doğum haftası programı düzenleyerek İmkb Anadolu Lisesi'nin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programına katılan Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Öncelikle bu programı düzenleyen idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Böyle programların olması bizleri sevindiriyor. Bizim zamanımızda Mevlid, Regaib gibi kandilleri sadece camilerde kutlardık. Şimdi ise okullarımızda da böyle programları görebildiğimiz için yüce Rabbime şükürler olsun. Hepimizin bildiği gibi Peygamberimiz Hz. Muhammed ( s.a.v.) Miladi 571 yılı Nisan ayının 20`sine rastlayan Rebiulevvel ayının 12. Pazartesi gecesi sabaha karşı Mekke'de doğdu. Allah'ı anmak sadece Ramazan ayında olmuyor; çünkü Cenab-ı Allah her zaman bizimle beraberdir. Peygamber yaşayan bir Kur'an ve bize önder bir kişiliktir. Bizler de bu önder kişiliği çok iyi okumalıyız, hangi konularda ne tür tepkiler göstermiş, neler yapmış, bunları çok iyi öğrenmemiz gerekiyor." dedi.

Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ın konuşmasının ardından programa Kur'an-ı Kerim tilaveti, "Kız Çocuklarının Önemi" adlı tiyatro gösterisi, "Anneciğim" adlı ilahi, "Reci Olayı" adlı tiyatro gösterisi, "Şehitler Ölmez" adlı ilahi grubu, "Yağmur" şiiri ve "Kırk Yaşındasın" adlı şiirle devam edildi.

Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, programda görevli olan öğrencilere Hz.Muhammed'in Hayatı adlı kitabı ve İslam İlmihali'ni hediye etti.

Programın sonunda Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Yılbay Güngör'ü ,ve programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve Öğrencileri tebrik etti.

haberler / Abbas Can ARAS

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.