Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Hasankeyf

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Hasankeyf

Batman Müftüsü Turgut Erhan, "Biz eğer bir olursak diri olacağız. Bu kanın, gözyaşının, şiddetin, İslam dünyasında hiç olmaması gerektiğini hem kendimizin idrak etmesi hem de çevremize aktarmamız gerekiyor."

Batman Müftüsü Turgut Erhan, "Biz eğer bir olursak diri olacağız. Bu kanın, gözyaşının, şiddetin, İslam dünyasında hiç olmaması gerektiğini hem kendimizin idrak etmesi hem de çevremize aktarmamız gerekiyor. Bu kan ve gözyaşı ancak bu şekilde son bulur." dedi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından Hasankeyf ilçesinde, belediye binasının bahçesinde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Erhan, Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl farklı temalarla Kutlu Doğum Haftası'nı kutladığını anımsatarak, bu yıl kutlamaların "Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım" temasıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Turgut Erhan, bu temadaki amacın son dönemlerde terörden kaynaklı yaşanan sıkıntıların bertaraf edilmesi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hazreti Peygamber (s.a.v.), yaşamış olduğu süreçte hep vahdet çağrıları çerçevesinde insanları bir ve beraber kılabilmek, yan yana getirebilmek ve kucaklaştırabilmek için uğraş vermiştir. Bugün yaşanan sıkıntıların nedeni Hazreti Muhammed'in çağrılarının yerine getirilmemesinden kaynaklanıyor. O günden bugüne baktığımız zaman, biz Resulullah'tan gelen çağrıları maalesef üzülerek ifade edelim ki çok fazla dikkate almadığımızdan dolayı Müslümanlar arasında çok üzücü hadiseler cereyan etmektedir."

Birlik ve beraberlik çağrısında da bulunan Erhan, "Biz eğer bir olursak diri olacağız. Bu kanın, gözyaşının, şiddetin, İslam dünyasında hiç olmaması gerektiğini hem kendimizin idrak etmesi hem de çevremize aktarmamız gerekiyor. Bu kan ve gözyaşı ancak bu şekilde son bulur." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Erhan, bu coğrafyada herkesi üzen çok elim hadiselerle, kanla, gözyaşıyla karşı karşıya gelindiğine işaret ederek, "Bugün yeniden Resulullah'ın mirasına sarılarak ayağa kalkmamız gerekiyor. Yoksa sadece okuyarak, gırtlaktan aşağıya gitmeyen bilgilerle bu birlikteliğin sağlanamayacağı görünüyor. Bugün emperyalist güçlerin oyuncağı olan gruplar, çeşitli fraksiyonlar birbirleriyle mücadele içerisinde. Bunun en büyük sıkıntısını inanan kalpler ve gönüller duyuyor." diye konuştu.

Köy okullarında eğitimlerini sürdüren öğrenciler tarafından Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahilerin seslendirildiği etkinlik, ilçedeki Kur'an kursu öğrencilerinin tiyatro gösterisi ile sona erdi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.