Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Gürcistan

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Gürcistan

Gürcistan Başkenti Tiflis'te "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla, Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Gürcistan Başkenti Tiflis'te "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla, Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Başkent Tiflis'te bir konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü,Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem, Doğu Gürcistan Müftüsü Yasın Aliyev, Batı Gürcistan Müftüsü Beglar Kamaşidze, Gürcistan Müslümanları Şeyhi Ramin İgidov, Yunus Emre Tiflis Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Mustafa Korkmaz, Gürcü ve Türk İş Adamları Derneği (GÜRTİAD) Başkanı Kenan Yıldırım, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tiflis yetkilileri, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği'yle Azerbaycan'ın Tiflis Büyükelçiliği yetkilileri ve birçok bölgeden Müslüman vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem, "Hz. Peygamber Tehvid ve Vahdet" konulu konferans verdi.

İnsanların bu dünyada hiç ayrım yapmadan birlikte bir arada sevgi içinde yaşamaları gerektiğini vurgulayan Erdem şunları kaydetti:"İnsanları renginden dolay, düşüncesinden dolay, farklı din mensubu olmasından dolay bir insanı bu dünyanın dışına çıkarabilir miyiz? Böyle bir hakkımız var mi? Bu bir gemi ve bu gemide hepimiz birlikte yolculuk ediyoruz. Ne bu geminin delinmesine izin vereceğiz ne biz deleceğiz ne de başkasında deldireceğiz".

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ise etkinlik düzenlediği için Diyanet İşleri Müşavirliği yetkililerine, "Tüm Gürcistan Müslümanları İdaresi" yetkililerine ve gelen misafirlere teşekkür etti.

Gümrükçü, Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu seneki temanın vahdet ve birlik olarak belirlendiğini, gerçekten de bugünlerde en fazla ihtiyaç duyulan şeyin birlik olduğunu vurguladı. Dünyada barış için güzellik için iyilik için Allahın insanlara verdiği birlik mesajını korumak için genelde birliğe ihtiyac duyulduğunu ifade eden Gümrükçü:

"İslam dünyası içerisinde duyduğumuz birlik ihtiyacı giderek artıyor bugünlerde. Maalesef ne zaman televizyonlarımızı açsak ne zaman haberlere baksak İslam dünyası kendi içerisindeki bölünmelerini birbirimize yönelik vahşetimize tanık oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir ifadesi var. 'Bakıyorum televizyona birbirini öldüren de ölen de tekbir getiriyor. Bu nasıl iştir' diyor. Gerçekten doğru. Biz bu bölünmelere asla ve asla kurban olmamalıyız diye düşünüyorum."

Etkinlikte konuşan Doğu Gürcistan Müftüsü Yasin Aliyev, Batı Gürcistan Müftüsü Beglar Kamaşidze'yle Gürcistan Müslümanları Şeyhi Ramin İgidov da yaptıkları konuşmalarda, Hz. Muhammed'in hayatını örnek göstererek, tüm insanlara barış, sevgi ve birlik mesajı verdi.

Etkinlik yemek programıyla sona erdi.

 

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.