Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Çocuklar

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Çocuklar

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen tarihi Kutlu Doğum etkinliğine küçük çocuklar farklı bir renk kattı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed’ temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla devam ederken, etkinliğe katılan çocuklar duygularını paylaştı.

Mewlid etkinliğine; çeşitli il ve ilçelerden aileleri ile birlikte katılan çocuklar İLKHA'ya konuşarak duygularını anlattı.

Batman’da sabah namazını kıldıktan sonra trenle Diyarbakır’a geldiklerini ifade eden Mahsur Şimşek ile Muhammed Şimşek, “Haftalardır bugünü bekliyorduk. Batman’da, Diyarbakır’da, Türkiye’nin her yerinde hatta tüm dünyada Peygamber aşkımızı göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Mardin Kızıltepe’den Diyarbakır Kutlu Doğumuna katılan Muhammed Mehdi Öztürk de, çok güzel duygular içerisinde olduğunu belirtti.

Kutlu Doğuma her yıl katıldığını söyleyen Yusuf Demir, Kutlu Doğum etkinliklerine katılmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, tüm arkadaşlarına da bu heyecanı yaşamalarını tavsiye etti.

Peygamber efendimizin Kutlu Doğum etkinliğine geldiği için çok mutlu olduğunu belirten Muhammed Yusuf Aydın, tüm halkın meydana toplanmalarının sebebinin Hz. Muhammed’in Kutlu Doğumu olduğunu dile getirdi.

Diyarbakır’dan katıldığını söyleyen Minahena Demir, annesiyle beraber her yıl sabırsızlıkla bu günü beklediklerini belirtti.

Geçen sene de kutlu Doğuma geldiğini belirten başka bir çocuk ise Peygamberini çok sevdiğini ve onun için bütün yolları aşabileceğini dile getirdi.

Kutlu Doğum etkinliklerinin güzel ve anlamlı olduğunu vurgulayan Zeynep Aydın, tüm arkadaşlarını bu etkinliklere gelmesini istedi.

Hz. Muhammed’in ümmeti oldukları için çok memnun olduklarını ifade eden Aydın, “Her Müslüman Kutlu Doğuma gelmeli ve bu hazzı almalı. Peygamberini seven bir insan bu meydanda O'nun adını haykırmalı. Burada ilahiler söyleniyor. ” dedi.

Alana her sene olduğu gibi heyecanlı bir şekilde geldiğini dile getiren İlkokul öğrencileri Meryem Zeraki ve Şüheda Alagöz, tüm arkadaşlarına böyle bir fırsatı kaçırmayarak bu duyguları yaşamayı tavsiye etti.


Kaynak: İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.