Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Beypazarı

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Beypazarı

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Beypazarı İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikler sürüyor.

Kutlu Doğum Haftası kutlaması çerçevesinde, İlçe Müftülüğü tarafından tezhip sanatı resim sergisi açıldı.

Tarihi Suluhan Kervan Sarayı'nda açılan resim sergisine kaymakam Suat Seyitoğlu, belediye başkanı Tuncer Kaplan, İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe, Belediye Başkan Yardımcısı Bağlarlı, Belediye Kültür İşleri Müdürü Zafer Poyraz ile davetliler katıldı.

Tezhip sanatçısı, ressam Züheyde Gökçek, açılışta yaptığı konuşmada,15 senedir tezhip sanatıyla uğraştığını ve sergide bu türde yapılmış 36 resmin bulunduğunu söyledi.

Profesyonel olarak atölyesinde çalışmalarda bulunduğunu belirten Gökçek, "Belediye başkanımız Tuncer Kaplan'ın daveti üzerine burada bir sergi açtık. Kutlu Doğum Haftasına yakışır bir sergi açtık." dedi.

İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe, Kutlu Doğum Haftası kutlamalarını dün başlattıklarını ve hafta boyunca çeşitli etkinlik, söyleşi ve konserlerle süreceğini söyledi.

Peşe, kutlama etkinliklerinin dolu dolu geçeceğini de ifade ederek, "Kutlu Doğum Haftası, Hz. Peygamber efendimizin doğum yıl dönümü olduğu için peygamberimizi hatırlamak, onun hatıralarını yad etmek ve onun rahmet dolu ahlakını dolu dolu yaşamak için etkinliklerimiz kutlu doğum haftası boyunca sürecek." dedi.

Sergiyi gezdiklerini belirten Peşe, "Sayın sanatçı Züheyde Gökçek'i kutluyorum. Kutlu Doğum Haftasına, yaptığı birbirinden değerli eserleriyle, tablolarıyla renk ve güzellik kattı." diye konuştu.

Sergiyi gezenlere, eğitmen ve tasavvuf sanatçısı Mustafa Caymaz ve Selman Çelik'in seslendirdiği ilahiler eşliğinde sema gösterisi sunuldu.

Öte yandan etkinlikler kapsamında Beypazarı Müftülüğünün girişimleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin mehteran takımı Atatürk Parkı'nda gösteri sundu. Mehteran takımının gösterisini çok sayıda vatandaş izledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.