Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Batman

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Batman

Batman İl Müftülüğü, Kutlu Doğum haftası münasebetiyle bir program düzenledi.

Batman İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle kapalı spor salonunda "Hz. Peygamber (SAV) Tevhid ve Vahdet"  konulu program düzenlendi.

Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen programa, Batman Müftüsü Turgut Erhan, Batman Valisi Azmi Çelik, Vali Yardımcıları Cihat Arık ile Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

İl Vaizi İbrahim Halil Yakut’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın sunuculuğunu müftülük personeli Ali Samsa yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Batman Müftüsü Turgut Erhan, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Kutlu Doğum Haftasının ana temasının "Hz. Peygamber (SAV), Tevhid ve Vahdet" olarak belirlendiğini hatırlattı.

Ardından konuşan Batman Valisi Azmi Çelik ise Hz. Muhammed'in (sav) örnek kişiliğini, hoşgörüsünü ve bilime verdiği önemi pratikte ortaya koymamız ve bunu bütün dünyaya tekrar hatırlatmamız gerektiğini belirtti.

“Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu bir konuşma yapan Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen de İslam coğrafyasının günümüzde kan ve gözyaşıyla anılır hale geldiğini söyledi.

"Müslümanların ölümü, kıyıya vuran bir balina kadar olmuyor"

“Ölen de Allah-u Ekber diyor, öldüren de." diyen İşliyen şöyle devam etti: "Bölgemizde insanlar birbirini öldürmekten haz alır hale geldi. Bugün Suriye’de, Irak’ta Müslümanlar birbirini katlediyor. Müslümanların ölümü, kıyıya vuran bir balina kadar olmuyor. Peki, neyi kaybettik de bu hale geldik?  Hz. Peygamberin (SAV) ahlakını, bizlere bıraktığı tevhid inancını, birlik ve beraberlik örnekliğini, kardeşlik unsurlarını kaybettik. Bunlardan kurtulmanın yolu da Allah’ın Resulü Efendimiz Muhammed Mustafa’nın bize bıraktığı şefkati, merhameti, sevgiyi eşimizden komşumuza, çocuklarımızdan akrabalık ilişkilerine kadar örnek almaktır.”

Program, Bekir Çiçek'in seslendirdiği tasavvuf musikisi ve semazenlerin sema gösterisinin ardından sona ererken katılımcılara da Kur’an-ı Kerim'in Kürtçe ve Türkçe meali, Hz. Peygamberin (SAV) hayatını Kürtçe anlatan kitap ve gül hediye edildi.

Programın ardından katılımcılar, Kızılay'ın kan toplama aracında kan bağışında bulundu.


Kaynak:İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.