Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Artvin

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Artvin

Artvin Müftüsü Kemal Uçkun, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’yi makamında ziyaret ederek, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında buket gül takdim etti.

Artvin Müftüsü Kemal Uçkun, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’yi makamında ziyaret ederek, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında buket gül takdim etti.

Ziyarette İl Müftüsü Kemal Uçkun ve diyanet görevlilerinden oluşan heyet, Başkan Kocatepe’ye 'Kutlu Doğum Haftası' kutlama etkinliklerini belirten davetiye vererek programlar hakkında bilgi verdi. Her yıl nisan ayının ikinci haftasında kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerinin bu yılki teması 'İnsanlığı Diriltmek İçin Gelin Birlik Olalım' başlığı altında 'Hz. Peygamber, Tevhid, Vahdet' olduğunu hatırlanan Uçkun, hafta içerisinde çeşitli etkinlikler organize ettiklerini ve bu etkinliklerde Artvin Belediyesi'nin de büyük katkı sunduğunu belirtti.

Müftü Uçkun, Başkan Kocatepe ve ekibini 13 Nisan 2016 (yarın) Çarşamba günü saat 19.00’da Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Hz. Peygamber'in (sas) kutlu doğumunu anmak ve bildirdiği kutlu mesajı anlamak için 'Hz. Peygamber’in Rehberliğinde Gelin Birlik Olalım' konulu konferansa davet etti.

Ziyaretten dolayı Uçkun ve beraberindekilere teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Kutlu Doğum Haftası programlarının Artvin'de de hayırlara vesile olması temennisini belirtti. Ülkenin sıkıntılı günlerden geçtiği bu zamanlarda her zamanki dönemden daha çok birliğe beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Başkan Kocatepe, bu özel haftanın çok iyi idrak edilmesi gerektiğini vurguladı. Kocatepe, “Ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, sevgi, kardeşlik, adalet, şefkat ve huzur aşılamanın yolu Peygamberimiz'in izinde, birlikte ve kardeşçe yaşamanın erdemini, bereketini ve ahlakını gönüllere nakşetmekten geçmektedir. Bu vesileyle, Sevgili Peygamberimiz'in (sas) getirdiği tevhid dininin insanlığa ulaştırdığı rahmet yüklü evrensel mesajını hakkıyla idrak ve hayatımızın her alanında tatbik edebilmek temennisiyle Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik ediyorum.” dedi.

Ayrıca, etkinlikler kapsamında cuma günü İskebe Yeni Mahalle Camii'nde cuma namazı çıkışında, Artvin Belediyesi'nin 'Kutlu Doğum Pilavı' ikram edileceği belirtildi. Ziyaret, haftanın herkese hayır getirmesi temennileri ile son buldu.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.