Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Ardahan

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri - Ardahan

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ardahan il temsilciliği, Hz. Muhammed (sav)’in dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümünü etkinlikler ile kutladı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ardahan il temsilciliği, Hz. Muhammed (sav)’in dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara gül dağıtıldı.
Türkiye Gençlik Vakfı Ardahan il temsilciliği tarafından, Peygamber Efendimiz ’in (S.A.V) dünyaya teşriflerinin bin 445. yılı nedeniyle gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programları kapsamında kent merkezinde vatandaşlara kırmızı gül dağıtıldı.
Türkiye Gençlik Vakfı başkanı Tolgay Gökdemir, “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’nın Dünyaya gelişinin 1445. yılını kutluyoruz. Peygamber Efendimizin tebliğ etmiş olduğu İslam dini ile karanlık dünyalar aydınlanmış, kalpler Allah ve peygamber sevgisi ile nurlanmıştır. Ona inanan insanlar gerçek huzura ermiş, sevgi, saygı, kardeşlik ve barış duygusu gönüllerdeki yerini almıştır. Peygamberimiz, bütün insanlığa kucak açarak, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir. Peygamber Efendimiz sadece Müslümanlar için değil, bütün dünya insanları için örnek bir şahsiyet olmuştur. Acı, gözyaşı ve zulmün yaşandığı günümüzde, Peygamberimizin Merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek gerekmektedir. Bu hareket, çocuklarımızın gözetilmesi, insanlara değer verilmesi, yaşlılara saygı gösterilmesi, hastaya, yoksula, düşküne yardım ederek, insanlık onuruna yakışır bir yaşam ortamı sağlanmasıdır. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in doğum günü dolayısıyla idrak ettiğimiz Kutlu Doğum Haftasının, şehrimizden ve ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını diliyor, hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.