Kutlu Doğum Haftası - Çorum

Kutlu Doğum Haftası - Çorum

İl Müftülüğü tarafından Hürriyet Meydanı'nda bir etkinlik gerçekleştirildi.

Çorum Müftülüğünce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği, Hürriyet Meydanı'nda yapıldı.

Çorum Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan etkinlikte konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, Kutlu Doğum Haftasının bu yılki temasının "Hazreti Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" olduğunu belirtti.

Hazreti Muhammed'in hayatının örnek alınması gerektiğini vurgulayan Aşık, "Dünyada huzuru arıyorsak, mutluluğu, sevgiyi, merhameti, şefkati arıyorsak kendimize örnek olarak sadece ve sadece Allah'ın resulünü seçeceğiz. Bundan başka bir kurtuluşumuz yoktur" dedi.

Esmanur'un şiiri ağlattı

Daha sonra ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Esmanur Yıldız, "Peygamberimiz" adlı şiiri okudu. Hazreti Muhammed'in hayatını konu alan şiir sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Etkinlik sonunda Aşık tarafından yapay gül dağıtımına geçildi. Bu sırada dağıtılan güllerden almak isteyen vatandaşların bir anda protokol mensuplarının bulunduğu alana toplanmasıyla kısa süreli yoğunluk yaşandı. Bazı vatandaşlar kalabalığa rağmen dağıtılan güllerden almayı başarırken kimileri ise güllerin tükenmesi nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.