Kutlu Doğum Haftası-Arpaçay

Kutlu Doğum Haftası-Arpaçay

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdem mesajında, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberin dünyayı şereflendirmesi anısına, her yıl peygamber sevgisinin etrafında geleneksel olarak Kutlu Doğum Haftası düzenlendiğini belirtti.

Peygamberin hayatını öğrenmek, örnek kişiliğini tanıyabilmek, düşünce dünyasını anlayabilmek ve anlatabilmek amacıyla kutlanan bu haftada, onun ebedi mesajına kulak verirken, hatırasına sahip çıkarak evrensel çağrısını tüm insanlığa duyurmak gerektiğini kaydeden Erdem, mesajında şunlara yer verdi:

"O'nu anmayı, anlamaya dönüştürebildiğimizde, yüzyıllar öncesinden seslenişini duyabilir ve 'Sizin sıkıntıya düşmeniz O'na çok ağır gelir. Zira O size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir' ayetindeki mesajı hissedebiliriz. Şüphesiz bütün ilahi metinler gibi yüce Kur'an-ı Kerim de İslam'ın çağlar üstü mesajını taşıyan evrensel bir metindir. Kur'an'ın her ayeti, peygamberimizin her hadisi incelendiğinde özünde insanoğlunu beden ülkesine hapsetmemekten bahsettiğini görürüz. Bu duygu ve düşüncelerle onun öncülüğünü yaptığı ve hepimize tavsiye ettiği huzur ve sevgi ikliminin oluşmasına aracılık eden bu anlamlı haftayı kutluyor, karanlıklarımızın aydınlanması, yoksunluklarımızın bereketlenmesini diliyorum."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.