'Kutlu Doğum' bir tazelenme mevsimi

'Kutlu Doğum' bir tazelenme mevsimi

Merzifon Reyhander Memur ve İşçi Derneği Kutlu Doğum haftası sebebiyle Kutlu Doğum Özel Programı düzenledi.

Merzifon Reyhander Memur ve İşçi Derneği Başkanı Muammer Sarıkaya, 'Kutlu Doğum' programlarının Peygamberimizin (sav) adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu güzelliklerini anlatıldığı bir tazelenme mevsimi olduğunu söyledi.

Merzifon Reyhander Memur ve İşçi Derneği Kutlu Doğum haftası sebebiyle Kutlu Doğum Özel Programı düzenledi. Merzifonluların yoğun ilgi gösterdiği program Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Programa Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı, Belediye Başkan Yardımcısı İskender Doğru, İlçe Müftüsü Ahmet Süzen, Devlet Hastanesi Başhekimi Ufuk Özaydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı ardından Dernek Başkanı Muammer Sarıkaya açılış konuşması yaptı.
Sarıkaya, konuşmasında, "Kainatın Rehberi Sevgili Peygamberimizin (sav) doğumunun 1440. yıl dönümünü idrak etmek için toplandık. Kutlu doğum programları Sevgili Peygamberimizin (sav) insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu güzelliklerini anlattığımız yaşadığımız bir tazelenme mevsimidir. Bu programların bir çok amacı yanında, en önemli amacı çocuklarımıza, gençlerimize Peygamberimizi (sav) anlatmaktır. O'nun (sav) ahlakı ile altın bir nesil yetiştirmektir. Peygamberimizin (sav) sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajı sunmak ve kardeşliğimizi pekiştirmektir." dedi.
Hafız Mahmut Güneş'in Kur'an ziyafeti ile devam eden programda, daha sonra Hidayet Doğan ve ekibinin ilahileri okundu. Programın sonunda ise Semazen gösterisi yer aldı.