Kütahya'da ramazan: 8 farklı ülkeden hafız öğrenciler Kur'an okuyor

Kütahya'da ramazan: 8 farklı ülkeden hafız öğrenciler Kur'an okuyor

Dumlupınar Üniversitesinde öğrenimlerine devam eden Endonezya, Filistin, Gine, Mısır, Moritanya, Ürdün, Somali ve Yemenli 16 hafız öğrenci, kentteki dört camide mukabele geleneğinin yaşatılmasına katkıda bulunuyor

Yurt dışından gelerek Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) öğrenimlerini sürdüren bir grup hafız öğrenci, ramazan ayında kentteki bazı camilerde mukabelelerde gönüllü olarak görev alıyor.

DPÜ Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezinde Türkçe öğrendikten sonra farklı bölümlere kaydolan öğrencilerden Müslüman olanlar, ramazan sevincini Kütahya'da yaşıyor.

Endonezya, Filistin, Gine, Mısır, Moritanya, Ürdün, Somali ve Yemenli 16 hafız öğrenci, Kütahya Müftülüğünün belirlediği camilerde ikindi namazlarından önce Kur'an-ı Kerim okuyup mukabele geleneğine katkıda bulunuyor.

Ali Paşa, Laleli, Nurhak ve Müftülük Külliyesi camilerindeki mukabelelerde okunan ayetlere katılmak isteyen vatandaşlar da yanlarında getirdikleri Kur'an-ı Kerim'ler ile eşlik ediyor.

Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş, yurt dışından eğitim için kente gelen Müslüman öğrencilerin ramazan sevinçlerine ortak olduklarını söyledi.

"Ramazan sevincini burada yaşıyorum"

Yemenli Ziya Ahmed ramazanın aynı zamanda Kur'an ayı olduğunu hatırlatarak, "Burada Kur'an okumaktan dolayı çok mutluyum. Ramazan sevincini burada yaşıyorum." dedi.

Somalili Muhammed Abdullah Muhiddin de mukabelenin sünnet olduğunu, bunu sürdürmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.