Kütahya'da 29 projeye 42 milyon lira destek

Kütahya'da 29 projeye 42 milyon lira destek

TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğü, kentte süt üretimi kapsamında 29 proje başvurusuna 42 milyon lira destek verecek.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü'nün, kentte süt üretimi kapsamında 29 proje başvurusuna 42 milyon lira destek vereceği bildirildi.

TKDK İl Koordinatörü İhsan Kaymak, destek almaya hak kazanan proje sahiplerinin katılımıyla düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, söz konusu 42 milyon liralık desteğin 25 milyon 141 bin 392 lirasının hibe olduğunu söyledi.

Projeler çerçevesinde kentte gerçekleştirilecek yatırımlar sayesinde Avrupa standartlarında süt üretiminin yapılacağını belirten Kaymak, "Sözleşme imzalanan projelerden 17'si süt üreten tarımsal işletme, 5'i süt işleme tesisi ve 7'si de süt toplama merkezi olarak gerçekleşti. Kütahya'da bulunan süt sektörünün tamamına ulaşılmış olup işletmelerin yaklaşık yüzde 60'lık kısmı proje hazırlayıp hibe almaya hak kazandı" dedi.

Kaymak, işletmelerin hibe kapsamında gerçekleştirdikleri yatırımlarla modern üretim ekipmanlara kavuşarak, üretimin hızlanmasının yanında daha kaliteli süt ve süt ürünleri üretebileceklerine dikkati çekerek, "Kurumumuzdan sağlanacak hibeler kapsamında otomatik süt sağım sisteminden otomatik gübre sıyırıcıya, süt soğutma tankından işletmenin ihtiyacı olan bilişim ekipmanlarına kadar geniş bir alanda faydalanma olanağı bulunacaktır" diye konuştu.

İhsan Kaymak, elektriğini kendi üretmek isteyen işletmeler için kurulacak güneş enerjisi ve buna ait tüm ekipmanların da destek kapsamında olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından 29 projenin imzaları atıldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.