Kuşları ceyeranda bırakmayın

Kuşları ceyeranda bırakmayın

Sıcak havalarda cam kenarları veya balkonlara konulan kuşların cereyana maruz kaldıkları için ölümlere neden olduğu belirtildi.

  Son günlerde ülke genelinde etkili olan aşırı sıcaklar insanların yanında diğer canlıları da olumsuz etkiliyor. Sıcaktan bunalan hayvanlar bakıcıları tarafından çeşitli yöntemlerle serinletilirken, yapılan yanlışlıklarda hayvan ölümlerine neden oluyor.

Sıcaktan olumsuz etkilenen canlılardan biri de evde beslenen muhabbet kuşu veya papağan gibi kuşlar. Aşırı sıcaklardan dolayı serinlemesi için balkon veya cam kenarlarına konulan kuşlar hava akımına kapıldığı için ölümlere neden oluyor. 

KUŞLARI CEREYANDA BIRAKMAYIN

Bursa’da faaliyet gösteren Evcilim Deniz Akvaryumları uzmanlarından Serkan Azar, yaz aylarının getirdiği aşırı sıcaklardan dolayı insanların yanı sıra, hayvanların da olmuşuz etkilendiğini belirtti. 

Yaz aylarında ki aşırı sıcaklardan kuşlarında olumsuz etkilendiğini belirten Serkan Azar, “Yaz aylarında kuşlarda dikkat edilmesi gereken hususlar var. Bunlardan birincisi suyun mutlaka her daim taze kalması. Bir de aşırı sıcaklardan serinlemesi için cam önleri veya balkonlara konulan kuşlarda büyük sorun ve tehlikeler yaşıyoruz. Kuşlarda en çok dikkat edilen konulardan biri de hava akımından, yani cereyanda kalmaması. Bunun önüne gelen kuş mutlaka rahatsızlanıp, ölümle sonuçlanabiliyor. Mümkün olduğunca yüksek ve sabit bir yerde kalmalı. Serinlemesi açısından belki banyoluk takılabilir. Birde yemi ve suyunu düzenli olarak kontrol ettiğimiz zaman her hangi bir sıkıntı olmadan yaz aylarını sorunsuz geçirebiliriz.” dedi.

Kuşlara sebze ve meyve verilmesinden yana olmadıklarını belirten Azar, “Sebze veya meyve tarzı şeylerden uzak durmakta fayda var. Çünkü yumuşak lifli meyve ya da sebze verildiğinde sindirim sistemi rahatsızlıkları ortaya çıkıyor. Eğer sebze ya da meyve vermek istiyorsak o zamanda sert ve sindirimi kolayları tercih etmeliyiz. Örneğin bir şeftali değil de bir elma, veya marul yerine havuç verebiliriz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.