Kuru fasulye alım-satım seans salonu açıldı

Kuru fasulye alım-satım seans salonu açıldı

Nevşehir’de bir ilk olan ‘Kuru fasulye alım-satım seans salonu’ Derinkuyu ilçesinde hizmete girdi.

2015-2016 sezonunun ilk kuru fasulye mahsulü, Nevşehir Ticaret Borsası Derinkuyu Seans Salonunda yapılan alımda 3 liradan satıldı.

Seans salonunda sabah saat 08.00 - 10.00 arasında kuru fasulye numunesi kabulü yapıldı. Daha sonra Nevşehir Ticaret Borsası Derinkuyu kuru fasulye seans salonunda ilk seans saat 10.00’da gerçekleştirildi. Nevşehir Ticaret Borsası Derinkuyu Seans Salonunda yapılan ilk seansa ürününü getiren Derinkuyulu fasulye üreticisi “Sezonumuzu hayırlısı ile açtık. Allah tüm üreticilerimize bol ve bereketli sezon nasip etsin” dedi. 

2 liradan açılan ilk seans sonunda Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Sunay Özdemir toplam 3 ton kuru fasulyeyi kilosu 3 liradan satın aldı. Yapılan ilk seans ile birlikte Nevşehir Ticaret Borsasında kuru fasulye alımları da başladı. Seansların başlaması ile ürün fiyatlarında belirgin bir artış gözlendi. Borsada oluşan fiyatlar üreticiler arasında memnuniyet uyandırdı.

Nevşehir Ticaret Borsası Derinkuyu Seans Salonunda işlemler şu şekilde gerçekleşiyor; “Buğday pazarına ürün getiren üretici getirdiği ürünü önce borsanın laboratuvarında analiz ettiriyor. Buradan aldığı belge ile seans salonuna geçiyor. Seansın açılmasını bekliyor. Seansın açılması ile birlikte salonda yerini alan alıcılar, üreticilerin ürün numunelerine ve laboratuvar analizlerine bakarak fiyat teklifinde bulunuyor. Açık artırma usulü ile yapılan ihalede ürün en yüksek teklifi veren alıcıya satılıyor. Üretici de verilen teklifi uygun bulursa satış gerçekleşmiş oluyor.”

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, kuru fasulye üretimi yapan çiftçiler ile alım yapan tüccarları borsa seans salonunda buluşturan, taban fiyatı belirleyen ve üreticilerin satım sonrası garantisini sağlayan Nevşehir Ticaret Borsası Derinkuyu Seans Salonu’nun ilçeye, şehre ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum