'Kurtuluş İmam Hatipte'

'Kurtuluş İmam Hatipte'

Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, "İmam hatip mezunlarının inisiyatif alması lazım. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın kurtuluşu belki de imam hatip neslinin yapacağı atraksiyonlara bağlı" dedi.

Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAMİMDER) ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "İmam Hatipler Günü"nde yaptığı konuşmada, seçimlerin, Ensar Vakfı olarak, imam hatip camiası olarak yıllardır imam hatip okullarının geleceğini kurtarmak adına yapılan mücadelelerle ilgili bir dönüm noktası olacağını vurguladı. 

Parlamentoya girme ihtimali olan iki partinin açık açık seçim bildirgelerinde Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılacağını ve imam hatip okullarının kapatılacağını beyan ettiğini dile getiren Dilberoğlu, şöyle devam etti:

"Bizler yıllardır tırnaklarıyla didinerek bu günlere gelmiş bazı kazanımları elde etmiş sivil toplum örgütleri ve imam hatip nesli olarak bu duruma sessiz kalamayız. Önümüzdeki 7 Haziran sürecinde bu doğrultuda çalışmamız gerektiğinin önemini vurgulamak istiyorum. Birkaç gün önce Şırnak, Hakkari, Siirt ve Batman'da imam hatip derdi olan insanlarla bir araya geldik. Gördük ki durum çok kötü. Orada Kürt gençleri dinsizlik ve sapkınlık kuyusuna düşmelerinden kurtarmak için çalışan bir avuç kardeşlerimiz var. Bizim onlara destek olmamız lazım. Orada da imam hatip neslinin yeşermesi için Kahramanmaraş'ın İstanbul'un Aydın'ın Muğla'nın buralardaki imam hatip mezunlarının da inisiyatif alması lazım. Çünkü sadece Kahramanmaraş'ın değil sadece Türkiye'nin değil dünyanın kurtuluşu belki de imam hatip neslinin yapacağı atraksiyonlara bağlı."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.