Kürtlerden PKK’ya ‘Edi bese’

Kürtlerden PKK’ya ‘Edi bese’

PKK’ya Kürt halkından da “silah bırak” çağrısı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Silahları gömün” çağrısının ardından terör örgütü PKK’ya Kürt halkından da “silah bırak” çağrısı geldi. Çocuklarımızı Geri Verin Derneği  (ÇOGEV-DER) öncülüğünde başlatılan imza kampanyasında sosyal medya üzerinden bir araya gelen vatandaşlar, PKK’ya “Êdî Bese (Yeter Artık), benim adıma silah kullanma, silahı bırak” dedi. Önceki gün başlayan kampanyaya bölge halkından da destek yağıyor.

KÜRTLER PKK’YA “YETER ARTIK” DİYOR

Yaptığı eylemlerle Çözüm Süreci’ni bitirme noktasına getiren PKK’ya karşı duyarlı Kürt vatandaşlarının tepkisi dinmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada “Teröristler ya gidecekler ya da silahları gömecekler. Kimse devletin silah bırakmasını beklemesin” sözleri sonrası Kürtler harekete geçti. Başkanlığını Kürt Siyasetçi Galip İlhaner’in yaptığı ÇOGEV-DER’in öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı. Sosyal medya hesapları Twitter ve Facebook ile www.pkksilahbirak.com internet adresleri üzerinden yürütülen kampanyaya kısa sürede binlerce kişi destek verdi. İlk gün 3 bin kişinin destek verdiği kampanyaya destek artarak sürüyor. Birçok sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de destek verdiği eylemin örgütün silah bırakıncaya kadar süreceği belirtildi. Müslüman Kürt halkının kampanyaya destek olması için de çağrıda bulunuldu.

KÜRT HALKININ SORUNU PKK

Kampanya hakkında yazılı olarak yapılan açıklamada, Kürtlerin en büyük sorununun PKK olduğu vurgulanarak şöyle denildi:  “Cesur çoğunluk Êdî Bese (Yeter Artık) diyecek.  Hükümet üzerine düşeni yapmıştır. Artık üzerine düşeni yapma sırası  Kürtler  (Biz)’dedir. Kürt Sorunu vardı ve AK Parti yapmış olduğu reformlarla, Kürt sorununu bitirdi. Kürt sorunu artık bitmiştir. Kürt halkı olarak, Kürt sorununun bittiğini ilan ediyoruz. Artık Kürt halkının en büyük sorunu PKK’dır. PKK, demokratikleşmenin önündeki en büyük engeldir. PKK’nın silah bırakmaması için, tek bir neden dahi yoktur. Kürt halkı, PKK’ya silah bıraktıracaktır. PKK  silah bırakmadan, barışın gelmesi mümkün değildir.” 

 “PKK BİZİM ADIMIZA SİLAH KULLANAMAZ”

Çözüm Süreci’nin yeniden başlatılmasını isteyen Kürt halkı, yeni dönemde sürecin halkla beraber yürütülmesini istedi. Kürtlerin temsilcisinin PKK olmadığının vurgulandığı açıklamada, “Yaklaşık olarak 30 yıldır devam eden kardeş kavgasının bitmesi için, hükümetimiz önemli adımlar atmıştır. Atılan önemli adımların yerini bulması için, bu adımların Kürt  halkı tarafından desteklenmesi gerekiyor. Kürt halkı sürece dâhil edilmeden, başarılı olunamaz. Herkes sürece dâhil olmalı ve PKK’nın silah bırakması gerektiğini, kesinlikle deklare etmelidir. Kürt halkı,  PKK’nın işlediği günahlara artık ortak olmamalıdır. Kürt halkı olarak, net tavrımızı ortaya koymalıyız. Net tavrımız ise şudur; PKK, kesinlikle bizim adımıza silah kullanmamalı / kan dökmemeli ve silah bırakmalıdır” denildi.

yeni akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.