Kürtçe Riyazü’s-Salihin çıktı

Kürtçe Riyazü’s-Salihin çıktı

Önemli İslam klasiklerinden sayılan meşhur hadis kitabı Riyaz’us-Salihin Nûbihar Yayınları tarafından Kürtçe olarak yayınlandı.

İslam aleminde en muteber hadis kaynaklarından biri olarak kabul edilen Riyazü’s-Salihin’in kürtçe tercümesi ilk defa latin harfleriyle Mele Salihê Dihî tarafından yapıldı; ve bu kaynak eser kürt kütüphanelerindeki yerini aldı.

Riyazü's Salihin (Salihlerin Bahçesi) adlı eser onikinci yüzyılda İmam Nevevi adıyla bilinen Muhyuddin Ebu Zekeriyya Yehya b. Şeref en-Nevevi tarafından en sahih ve mütevatir hadisler derlenerek telif edildi.

İmam Nevevi, Şafii Mezhebine büyük bir müctehid ve hadis ilminde de derin bir muhaddis olarak kabul ediliyor. Bununla birlikte İmam Nevevî el-Mecmu, Sahihi Müslim şerhi, el-Minhac, el-Ezkar, el-Erbeîn ve bunlar gibi onlarca değerli eserlere imzasını atmış bir islam alimidir. İmam Nevevi’nin en meşhur ve değerli eserlerinden bir tanesi de Riyazü’s-Salihin adıyla bilinen bu meşhur hadis kitabıdır.

Bu değerli eser, geçen zaman sürecinde müslümanlar arasında temel bir kaynak olarak görülmüş ve mü’minlerin kütüphanelerinde bir başvuru kitabı olarak yerini günümüze kadar korumuştur.

Ulaşım ve irtibat için:

Adres: Büyükreşitpaşa cad. Yümni İş Merkezi.
No: 22-29. Vezneciler/Fatih.
Tel: 0212 519 00 09
www.nubihar.com
[email protected]