Kurşunlu Cami'den yükselen alevler unutulmayacak

Kurşunlu Cami'den yükselen alevler unutulmayacak

Diyanet İşler Başkanı Görmez: Bu ülkede yaşayan müminler, Kurşunlu Camisi'nden yükselen alevleri hiçbir zaman unutmaz ve unutmayacaktır, bunun bilinmesi gerekir.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, terör olaylarının yaşandığı bölgedeki 29 camide 1 aydır ibadet edilememesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek "Bu ülkede yaşayan müminler, Kurşunlu Camisi'nden yükselen alevleri hiçbir zaman unutmaz ve unutmayacaktır, bunun bilinmesi gerekir" dedi.

Görmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü'nde kentte bulunduklarını ve ziyaretler sırasında 6 caminin açılışını yaptıklarını anımsattı.

Gaziantep'te yeni camilerin açılışını yaparken özellikle Diyarbakır ve Mardin'den üzücü haberler aldıklarına işaret eden Görmez, "Camiler, bizim özgürlük mekanlarımız ve bağımsızlığımızın, istiklalimizin sembolüdür. Yeryüzünde camiyi İstiklal Marşı'na yerleştirmiş bir milletiz ancak terörün olduğu bölgedeki 29 camide 1 aydır müminlerin secdeye kapanamıyor oluşu, insanlarımızın ibadet etmekten dahi mahrum bırakılıyor olması, bizim için üzüntü kaynağıdır. Bu ülkede yaşayan müminler, Kurşunlu Camisi'nden yükselen alevleri hiçbir zaman unutmaz ve unutmayacaktır, bunun bilinmesi gerekir" diye konuştu.

Güneydoğu'daki terör saldırılarına değinen Görmez, "Bilhassa kendi milletine, devletine, ülkesine, halkına hendekler veya çukurlar kazarak, yanlışlık içerisinde olan tüm gençleri ve insanları bir an önce aklıselime davet ediyorum" dedi.

Görmez, bölge insanının kısa sürede normal yaşantısına dönmesini temenni etti. Ülkenin her karışında, her türlü emniyet ve güvenin birlikte tesis edileceğini vurgulayan Görmez, "Allah, inşallah en kısa sürede camilerimizde özgürce ibadet etmeyi bizlere nasip eder" ifadesini kullandı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.