Kurşun sadece Filistinli bacımıza değil İslam ümmetine sıkılmıştır

Kurşun sadece Filistinli bacımıza değil İslam ümmetine sıkılmıştır

​Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, siyonist katiller tarafından şehit edilen Filistinli kadına ilişkin, "Sıkılan o kurşun sadece Filistinli bacımıza değil, bütün bir ümmete sıkılmıştır." dedi.

Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, Filistin'in başkenti Kudüs’ün kuzeyindeki Kalandiya kontrol noktasında dün yaşanan saldırıda bir Filistinli kadının şehit edildiğini belirterek, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Çelik, 1948 yılından beri Filistin'de ciddi manada katliamlar yaşandığını dile getirdi.

"Aslında sıkılan o kurşun sadece o bacımıza değil, bütün bir İslam ümmetine sıkılmıştır." diyen Çelik,  "Ümit ederiz ki ümmetin duyarlı fertleri bu olaydan gerekli dersleri çıkaracak ve buna mukabil gereken adımları atacaktır. Tarih çok şeylere şahittir. Kahramanmaraş'ta küfür askerleri tarafından Müslüman bacılarımızın örtüsüne el uzatılınca, Sütçü İmam Cuma namazını kıldırmayarak, böylesi bir ortamda cuma namazı kılınamaz, demişti. Çünkü orada Müslümanların namusu, iffeti ve hayası çiğnenmiştir. Sütçü İmam, orada gereken mücadeleyi veriyor ve hayatını o şekilde İslam uğruna feda ediyor.  Müslümanlar olarak, bu gibi olaylardan ibret alarak meseleye bakmamız lazım. Şunu temenni ediyoruz, bütün İslam ülkeleri şimdiye kadar olduğu gibi bu olayda da gereken tepkiyi göstereceklerdir inşallah." dedi.

Müslümanlar her konuda duyarlı olması ve tepkisini göstermesi gerektiğini belirten Çelik, "O kardeşimizin kanı inşallah yerde kalmayacak. Siyonistlerin tarih sahnesinden silineceği günü Cenab-ı Allah bizlere nasip ve müyesser eylesin diye ümit ediyoruz. Cenab-ı Hakk Amerika'nın işgal rejiminin ve onlar gibi düşünen ülkelerin birlik ve beraberliklerini paramparça eylesin. Özellikle onlarla beraber şu anda Müslümanların kanını akıtmak ile meşgul olan Esed, Sisi ve onlar gibi kim varsa Cenab-ı Hakk birlik ve beraberliklerini paramparça eylesin.  Müslümanların başından bunları def eylesin inşallah."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.