Küresel Kriz ve Said Nursinin İktisat Görüşü-ÖZEL

Küresel Kriz ve Said Nursinin İktisat Görüşü-ÖZEL

Risale-i Nur Enstitüsü, 22 Mart 2009’da Küresel Kriz ve Said Nursi’nin İktisat Görüşü başlığı ile kongre ve panel düzenliyor

İbrahim Mert-Risale Haber

Risale-i Nur Enstitüsü, 22 Mart 2009’da Küresel Kriz ve Said Nursi’nin İktisat Görüşü başlığı ile kongre ve panel düzenliyor.

Program ile ilgili Risale Haber’e bilgi veren Enstitü yetkilisi Şener Boztaş, dünyanın ve Türkiye’nin bulunduğ çok önemli değişikliklere sebep olması beklenen küresel bir ekonomik krizle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Krizin sonuçlarıyla birlikte nedenlerini de ortaya koymanın insanlığın geleceği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Boztaş, “Risale-i Nur Enstitüsü olarak, bu kongrede bütün dünyayı yeni bir dönemin eşiğine getiren küresel krizi Bediüzzaman Said Nursi’nin eserlerinde yer alan açılımlarla yorumlamayı hedefledik” dedi.

“Küresel Kriz ve Said Nursi’nin İktisat Görüşü” panelinden önce 21 Mart 2009’da 5 adet masa çalışması yapılacak. Masalarda şu konular ele alınacak: “Din ve İktisat”, “Toplum, Ahlak ve İktisat”, “Siyaset, İdeolojiler ve İktisat”, “Felsefe, Medeniyet ve İktisat”, “Çevre ve İktisat”

22 Mart 2009’da saat 14:30’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak olan panelin konuşmacıları ise şöyle: Prof. Dr. Ahmet Battal, Prof. Dr. Yusuf Kaplan, Prof. Dr. Bünyamin Duran, Ali Bulaç, Av. Kadir Akbaş.