Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyanet'in Büyükbaş ve Küçükbaş kurban fiyatları!

Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyanet'in Büyükbaş ve Küçükbaş kurban fiyatları!

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Türkiye'nin dört bir yanında kurban satış yerleri kuruldu. Vatandaşlar arama motorlarında "Kurbanlık fiyatları ne kadar?" şeklinde araştırmalar yapıyorlar. Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyatları

"Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?" sorusu bayramın yaklaşması ile birlikte epey araştırılmaya başlandı. Herkesin kendi bütçesine göre keseceği kurban ibadeti aynı zamanda toplumdaki kardeşlik ve yardımlaşma bağının da güçlenmesine katkı sağlıyor. Müslüman aleminin bir geleneği olan kurban kesme ibadeti hazırlıkları başladı. Türkiye'nin dört bir yanında kurban satış yerleri kurulmaya başlandı. Buna göre; kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyatları ne kadar? Diyanet açıkladı!

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı büyükbaş ve küçükbaş kurban fiyatları haberimizde.

2019 KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2019 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 890, yurt dışında 725 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

İstanbul'da geçen yıla göre kurbanlık fiyatlarının yüzde 10-15 civarında artmasını beklediklerini söyleyen Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, ayrıca canlı kilogram fiyatlarının büyükbaşta 26, küçükbaşta ise 23 liradan başlamasını öngördüklerini söyledi. Yücesan, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde Kurban Bayramı'nda 800 bin-bir milyon aralığında büyükbaş, 2,5-3 milyon küçükbaş hayvan kesildiğini kaydederek, hali hazırda Türkiye'nin yeterli stokunun bulunduğunu, mevcut hayvan varlığının fazlasıyla yetebileceğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.