Kurbanlık fiyatları cep yakıyor

Kurbanlık fiyatları cep yakıyor

Eskişehir'de geçen yıla oranla kurbanlık fiyatlarının ortalama yüzde 50 oranında arttığı, bu durumun çiftçilerin yeterince büyük ve küçükbaş hayvan yetiştirememesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Kurban Bayramı yaklaştıkça, kurbanlık satışları da yoğunlaştı. Vatandaşlar kurbanlık alabilmek için Eskişehir’de bulunan çeşitli çiftliklere gitmeye başladı. Ancak ete gelen zamlardan dolayı vatandaşlar umdukları fiyatlara kurbanlık bulamayabiliyor. Bu durumdan satıcılar da şikayetçi. Ancak kendilerini savunan üreticiler, ete gelen zam ve yem fiyatlarını adres gösteriyor. Kurban bayramı yaklaştıkça et fiyatlarının artış gösterebileceğini de iddia ediliyor. Geçen yıl alınan kurbanlık fiyatları ile bu yıl arasında hayli fark olması da vatandaşların kurbanlık almasını zorlaştırıyor.

Konuyla ilgili konuşan Kurbanlık Satıcısı Bülent Uralkaya, bu yıl fiyatların yaklaşık yüzde 50 arttığını söyledi. Bu sene satışların geçen yıla oranla biraz daha düşük olduğunu ifade eden Uralkaya, “Hayvan piyasası ve et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı satışlarımız şuanda iyi değil. Geçen yıla yüze 50 fiyatlarda artış oldu. Geçen yıl 3 bin 500 Tl ye alınan bir hayvan bu yıl 5 bin 50 ile 6 bin TL arasında satılıyor. Gelen müşterilerimiz et fiyatlarını bildikleri için genellikle almadan gidiyorlar. Bazı parası olan müşterilerimiz alıyor. Müşterilerden illa ki tepkiler var. Biz satıcı olduğumuz halde tepkiliyiz. Sattığını hayvan üzerinden düşündüğümüzde kar ediyoruz, ancak yeniden hayvan alacağımız için ise şuanda zarar ediyoruz” dedi.

“ET FİYATLARI TÜKETİCİYE YÜKSEK”

Uralkaya, et fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Çiftçi vatandaşların yeterince büyükbaş ve küçükbaş yetiştirememesinden dolayı fiyatlar yükseldi. Geçen yıla oranla bu yıl hayvan sayısı az olacak. Et fiyatlarını yem fiyatlarının artması, mazotun litresinin artmasını yükseltti. Bugün bir çiftçi saman satacak, bakıyorsunuz mazotun litresi 5 TL, yemin çuvalı 50-60 TL. Bunları gö önünde bulundurduğumuz da fiyatlar bize göre gene düşük. Ancak tüketicilere göre fiyatlar yüksek. Devletimizden, hükümetimizden et fiyatlarına el atmasını istiyoruz.” 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.