Kurbanlık alacaklara son uyarı

Kurbanlık alacaklara son uyarı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık alacak vatandaşlara uzmanlar uyarılarda bulundu.

Satış Uzmanı Yusuf Çelebi, Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte kurban alış verişinde dikkat edilmesi gereken önemli hususlarda vatandaşları uyardı. Çelebi, öncelikle kurban alırken kurbanınızı son güne bırakılmaması ve kurban alımında daha önce fiyat konusunda bir kaç yerde araştırılma yapılması gerektiğini hatırlattı. Kurban alımında hayvanın sağlıklı olmasına özelikle dikkat edilmesi hatta mümkünse veteriner hekimden ya da anlayan kişiden yardım alınması gerektiğini vurgulayan Çelebi, hastalıklı hayvanları bu dönemde piyasaya sürenlerin de olduğunu ve tüketicilerin güvendikleri üreticilerden hayvan alıp ibadetlerini gerçekleştirmeleri gerektiğini ifade etti.

KULAK KÜPELERİ VE PASAPORT ÖNEMLİ

Satış uzmanı Çelebi, internet üzerinde kurbanlık olarak alınacak küçükbaş ve büyükbaş hayvanların da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kurulan bilgisayar destekli veri tabanlarında kayıtlı olduğunu gösteren kulak küpelerinin, ayrıca büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar içinse nakil belgesinin olmasına dikkat edilmesi gerektiği ifade etti.

"YAŞINI DOLDURMASINA DİKKAT EDİN"

Sadece kurbanlıkların fiyatı üzerinde durulmaması aynı zamanda hayvanın sağlıklı olması ve yaşının doldurulmasına da dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Çelebi, ”Vatandaşlarımız kurbanlık alırken hayvanların sağlıklı, besili, kulak küpesi bulunan, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu, nakil belgesi olan ve hayvan kimlik sistemine kayıtlı, öncelikle erkek ve yaşını doldurmuş olanlardan seçmeye özen göstermelidir” diye konuştu.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.