Kurbanlar artık online pazarda

Kurbanlar artık online pazarda

Gıdadan giyime, elektronik aletlerden hijyen ürünlerine kadar pek çok ürünü tek tıkla satın almamızı sağlayan e-ticaret sektörü Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıla kurbanlık satışlarına yöneldi.

Doğrudan kurbanlık satışına ve adaklara yönelen sitelerin yanında, büyük marketler de internet sitelerinde kurbanlık satışı yapmaya başladı. Online kurbanlık satışı yapan sitelerde telefon ile yapılabilen satışların yanısıra, kredi kartı ya da havale seçeneği de mevcut. Kurbanlıkları görücüye çıkaran pek çok sitede pazarlıklar, canlı yayında yapılıyor. Kurbanlıkların, kesimhanenin ve terazi kısmının internet üzerinden canlı izlenebildiği sitelerde kullanıcılar bilgisayarlarına bir eklenti indirdikten sonra sitede verilen kullanıcı adı ve şifre ile canlı olarak bu süreci izleyebiliyorlar.

CANLI TAKİP EDİLİYOR

Her türlü ödeme kolaylığının bulunduğu siteler, müşterilerine ücretsiz teslimat ve kesim hizmeti sağlıyor. Ayrıca kurbanlıkların kiloları canlı olarak tartılıyor.

Parlak tüylü ve dik duruşlu olmalı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar hem keselerine uygun hem de sağlıklı bir kurban seçmeye uğraşıyor. Kurban seçmenin püf noktalarını anlatan Doç Dr. Nuri Altuğ hayvanların özellikle sağlık belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Kurbanların etrafa canlı bakması gerektiğini söyleyen Altuğ şu bilgileri verdi: "Durgun olmayan, tüyleri parlak, dik duruşlu ve kilosu yaşına uygun hayvanlar tercih edilmelidir. Göz veya burun akıntısı, öksürüğü ya da ishali olan hayvan sağlıksızdır.”

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.