Kurbanda 1 milyon kişiye yardımeli uzandı

Kurbanda 1 milyon kişiye yardımeli uzandı

'Kurban yakınlaşma ve paylaşmadır' sloganıyla 2015 Kurban faaliyetlerine başlayan Yardımeli, geçen yıla oranla tekil bağışcı ve toplam hisse sayısını artırarak yaklaşık bir milyon ihtiyaç sahibine Kurban eti ulaştırdı.

5 Kıtaya Şefkat Hareketi 

Yardımeli'nin ulaştığı bölgeler arasında yokluğun ve açlığın kara kıtası Afrika'dan bir çok ülke, 90'larda soykırıma maruz kalan Bosna,  Türki Cumhuriyetlerden çeşitli ülkeler, Filistin/Gazze, uzak diyarlardan Bangladeş, Kamboçya, Endonezya ve Küba bulunuyor. Yurt dışının yanı sıra yurt içinde de ihtiyacın çok olduğu bölgeler belirlenerek muhtaçlara ulaşıldı.

Kurban eti götürülen bölgelerde 'Karnıyla birlikte kafasını da doyur' şiarıyla hareket eden Derneğin desteği bununla sınırlı kalmıyor. Bu bölgelerin ihtiyaçları analiz ediliyor, hazırlanan raporlar doğrultusunda özellikle eğitim ve sağlık alanlarında kalıcı projeler hayata geçiriliyor.

Kurban sosyal dayanışma, kaynaşma mekanizması...

Kurbanla birlikte Anadolu insanı onlarca farklı ülke ve kültürle iletişim kuruyor, dostluklar geliştiriyor. Türkiye'ye ait değerler dünyanın 4 bir yanına ulaştırılıyor. Her bir Yardımeli görevli ve gönüllüsü Kurbanla birlikte Anadolu'nun selamını, sevgisini, değerlerindeki motifleri farklı coğrafyalara taşımış oluyor.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.