Mehmet C. GÖKÇE

Mehmet C. GÖKÇE

Kurban ve bayram

Kurban ve hac farizasının içinde yer aldığı Büyük Bayram’a ulaşmış olmanın şükür ve heyecanını yaşıyoruz.

Bir yandan, sosyal dayanışma ve kaynaşma bakımından çok önemli bir yeri olan Kurban ibadeti yerine getirilirken diğer yandan mukaddes topraklarda bulunan kardeşlerimiz kendileri ve İslam âlemi için dua ve niyazlarda bulunup dinin önemli esaslarından biri olan Hac görevlerini ifa etmektedirler.

Öncelikle tüm İslam âleminin bayramı mübarek olsun; Yüce Allah bu bayramı tüm insanlık için huzur ve saadet vesilesi yapsın. Ve:
Bu satırların çok kıymetleri okuyucuları bayramınız mübarek olsun!
Kurban kesmek suretiyle kendini Allah’ın yoluna adayan, muhtaçları sevindirip onlara şefkat kucağını açan, destek elini uzatıp muhabbetle kavrayan, malından canından vazgeçip ilahi huzura varmayı hedefleyen, bütün imkânlarıyla insanlığın hizmetine koşan kardeşlerim, bayramınız mübarek olsun!

İçinden geçtiği halde imkânsızlığından dolayı kurban kesemeyen kardeşlerim, hiç merak etmeyin Allah size de kurban kesme sevabı kaydeder. İçinizde geçeni bilen Yüce Mevla, sizi sizden daha iyi tanır. Üzülmenize gerek yok. Siz de yapabildiğiniz görevlerle Allah’a yakınlaşıyorsunuz. O, iç hasreti duymak ve üzülmek bile kim bilir size ne mertebeler kazandırmıştır. Sizin de bayramınız mübarek olsun!

Lebbeyk Allahümme lebbeyk. Lebbeyke la şerike leke lebbeyk. İnne’l-hamde ve’n-nimete leke ve’l-mülk. La şerike lek. (Buyur Allah’ım buyur. Buyur, senin ortağın yoktur, buyur. Muhakkak ki, hamd ve nimetler sana mahsustur. Senin ortağın yoktur) nidalarıyla yeri göğü çınlatan bay-bayan, siyah-beyaz, doğulu-batılı, kuzeyli-güneyli; kısacası, dünyalı bütün hacı kardeşlerimiz, bayramınız mübarek olsun! Ne olursunuz, dualarınızda bizleri de hatırlayın.

Sırası çıkmadığı için hacca gidemeyen, teşebbüs ettiği halde nasiplenemeyen, bayram günlerinde içi cızzz eden, gidemediğine çok üzülen sevgili kardeşlerimiz, kavli ve fiili dualarınıza devam edin, yani hem teşebbüslerinizi sürdürün, hem de nasip etmesi için Yüce Rabbimize yalvarmayı ihmal etmeyin. Allah sizlere saadetli uzun ömürler nasip etsin ve o güzelim yerleri görmenizi sağlasın. Üzülmeyin, Allah kerimdir. Sizin de bayramınız mübarek olsun!

İmkânsızlığından dolayı hacca teşebbüs dahi edemeyen sevgili dostlar, unutmayınız ki, zekât, kurban ve hac gibi mali özellikli ibadetler, hali-vakti yerinde olan müminlere zorunlu kılınmıştır. İnşallah, sizlere de gitme imkanı bahşedilir. Ancak bu olmadığı takdirde bazı görevleri ihmal etmiş gibi bir zehaba kapılmayın. Allah başka vesilelerle sizleri sevapdar kılacak ve telafi sağlayacaktır. Duaya devam ediniz. Bayramınız mübarek olsun!

Vatani görevini yapan, gurbette rızık ve tahsil peşinde koşan yuvasından uzak tüm kardeşlerimiz sizin de bayramınız mübarek olsun! Unutmayınız ki, sayılı günler tez bitecek ve elbet bir gün kavuşma olacaktır. Tekrar bayramınız mübarek olsun!

Gurbetteki yakınlarından uzak duran anneler, babalar, bacılar, kardeşler ve yenge hanımefendiler, Allah gözünü yollarda bırakmasın ve acı yaşatmasın. Buruk da olsa yaşadığınız bayramınız mübarek olsun!

Ey dünya, Allah sana ve senin sakinlerine, bayram vesilesiyle sürekli bir barış ve huzur nasip etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum