Kurban kesmenin prtaik çözümü 'yıkmatik'

Kurban kesmenin prtaik çözümü 'yıkmatik'

Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyicilerinin bayram mesaisi yoğun olarak sürerken.

kurban kesmek için pratik çözüm sağlayan "YIKMATİK" satıcıların raflarındaki yerini aldı.Kurban Bayramı'na iki gün kala bıçak satıcıları ve bileyicilerinin mesaisi devam ediyor.

Vatandaşlar Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlıklarını kesecekleri bıçak ve satırlarını,bıçak bileyicilerine getirerek 2,5 ile 5 TL arasında değişen fiyatlarla biletebiliyorlar. İşlerin yoğunluğu nedeniyle Bursa'dan esnaf arkadaşına yardıma geldiğini belirten bıçak imalatçısı Erdoğan Çalışkan, bu yıl Çin'den fazla bıçak gelmediği için işlerinin iyi olduğunu söyledi. Bursa bıçağının şu sıralar önde olduğunu kaydeden Çalışkan, kurban bıçağının yerlisinin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Herkesin bıçak bileyemeyeceğini söyleyen Çalışkan, her işi ustasının yapması gerektiğini söyledi.

Satışlardan memnun olduğunu söyleyen Murat Fazlı, aynı zamanda eski bıçakları da bilediklerini söyledi. Fazlı, kesim esnasında kurbana eziyet verilmemesi için, kullanılacak bıçakların çok iyi bilenmiş olması gerektiğine dikkati çekti.

Öte yandan Abdurrahim Bahçıvancı isimli esnafın sattığı “Yıkmatik” isimli ürün ise kurban kesme için pratik bir çözüm olarak raflardaki yerini aldı. Kesilecek olan kurbanın her bir ayağına zincir takılarak kemerle ayakların biraya getirildiğini belirten Bahçıvancı, hayvanın böylece yere düştüğünü söyledi. Bahçıvancı, ürünün İslami koşullara uygun olup olmadığı konusunda bir fikri olmadığını kaydederken, “Ancak insanların rahatı için uygundur” ifadesini kullandı. 

İHA 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.